Inför PL U18: Tottenham – Saints (Testevent 1, nya arenan)

Jag sitter i mitt vardagsrum, jag har precis ätit frukost, klockan är knappt efter 10 och solen skiner ute.

Det är lördag och snön smälter bort utanför mina fönster – Det är vår och en konstig känsla infinner sig när jag reflekterar över att Tottenhams nya arena är klar och att första testeventet sker på söndag när Spurs urstarka U18-lag ska ta emot Southampton.

Är det på riktigt eller bara ett elakt skämt? Det verkar vara det förstnämnda, tro det eller ej.

För varje dag som går kommer mer och mer bilder ut i sociala medier. Det är filmer, bilder, sekvenser. Allt från arenan i sin helhet till små detaljer till allt runt om arenan.

Med det sagt så är det Spurs U18 som ska få äran att ”inviga” arenan – Jag kan inte tänka mig ett lag inom Spurs akademi och klubb som förtjänar det mer just nu när man tittar på deras form.

Tottenhams U18 har inte förlorat ett match denna säsong (!) och det är fullkomligt galet. Säsongen innan likaså hade man en otroligt fin form utöver hela säsongen.

U18 denna säsong hittills ligger just nu tvåa (44p) bakom ärkerivalen Arsenal (48 p). Tottenham dock med två matcher mindre spelade än rivalerna från Woolwich. Ner till trean Chelsea (36p) har Spurs även där en match mindre spelad. Därefter kommer Southampton på fjärde plats som man skall spela mot i ett ”Testevent 1” på nya arenan.

Dock har ”Gareth Bale-klubben” en bit upp till täten med 10 poäng lägre än Chelsea (26p).

Allt är dock inte guld och gröna skogar i Spurs U18 – Man har precis tappat Matt Wells, Spurs U18-manager till Fulham. Varför går han dit tro? Jo, Scott Parker, den gamle Spurs U18-tränaren och likaså Spurs-spelaren har tagit över rodret i Fulham när Claudio Ranieri fick gå och i det rekryterade Parker in Wells till sin ”First Team Management Squad”.

På det ämnet – Matt Wells är barnbarn till Spurs-legenden Cliff Jones förresten. Cliff Jones behöver ingen närmare presentation men dock en aningen roligt att Cliff faktiskt representerat både Spurs och Fulham under sin spelarkarriär.

Vad mer kan vi säga om truppen inför denna match då?

Jo, ryktet går i sociala medier att Oliver Skipp kommer starta. Pochettino har inte varit främmande för att ta in unga spelare i seniortruppen sen för att låta dom hålla igång formen och matchtempot i U-matcher vilket är bra.

Många spekulerar i att Skipp kommer ta kaptensbindeln i denna match men argumenten mot det är att Armando Shashoua som varit kapten för U18 hela säsongen där man varit obesegrad lär får behålla kaptensbindeln med all rätt.

Skipp har för övrigt gjort hela 8 framträdanden hittills i Pochettinos trupp och varav 6 av dessa varit i Premier Leaugue.

Tottenham och Arsenal toppar för övrigt U18 Premier League i sin division (södra) när det gäller form. Det enda som skiljer lagen åt i poängskörden i antalet mål där Arsenal gjort fler mål men samtidigt har Spurs släppt in färre.

Hur U18 kommer ställa upp mot Saints – Den blir svår! Det roteras en hel del i U18 överlag men tittar vi på senaste elvan i ligan mot West Ham hade vi följande line-up,

Oluwayemi i målet (mannen som räddat 5 straffar denna säsong hittills!)

En backlinje bestående av Statham, Binks (ej släkt med Winks), Walcott (inte den dåliga varianten från Woolwich) samt Okedina.

I backlinjen är Binks någon man gärna håller ett öga på sig – Får positiva lovord och har nyligen blivit kallad till Englands U18 tillsammans med Paris Maghoma.

Ett centralt mittfät därefter kom med Markanday som gjort 10 mål denna säsong, John samt kaptenen Shashoua. Som offensiv högerytter hittar vi Pochettinos yngsta son (!) Maurizio (inte Mauricio). Vänsterytter, Clarke och centralt fram på topp hade vi Etete.

Tottenham vann den matchen med 5-3, efter mål av Clarke, Etete och Pochettino samt inhopparen Whittaker.

Vi hoppas på en bra match och en fin inramning trots att det är ett testevent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*