Inför Dortmund – Tottenham (0-3)

Returmatch i Champions League med en relativt trygg 3-0 ledning från första matchen i detta dubbelmöte.

Är vi trygga? Nä. Inte ett dugg.

Har vi formen? Nä, inte ett dugg.

Har vi alla spelare friska och redo i alla fall? Nja, det är bättre än vad det varit men vi saknar ännu Dele otroligt mycket.

Dortmund då? Nja, man har precis förlorat mot Augsburg borta och Bayern München knackar på dörren till förstaplats.

Men – En ledning med 3-0 inför bortamötet. Det ska väl gå? Jo, absolut. Såklart. Men, vi är Spurs. Vi är negativt laddade och formen i ligan just nu är under all kritik nästan. Förlust mot Chelsea, oavgjort mot Arsenal men innan det en blytung förlust mot Burnley. Vi presterar inte optimalt.

Spelarmässigt – Endast Dele skall saknas på förhand vad vi vet. Dortmund ser ut att endast komma till match med en spelare frånvarande, polacken Piszczek.

Även om Spurs klagar på formen i ligan och att man inte riktigt är i den nivå man vill vara inför denna match så kan man snabbt se att Dortmund likaså har utmaningar.

Man kommer direkt från Augsburg med 2-1 förlust, Augsburg med huvudet knappt ovanför nedflyttningsplats.

Innan det, en knapp vinst mot Leverkusen i sista minut med 3-2 på hemmaplan, innan det oavgjort mot Nurnberg, förlust mot Spurs (3-0), knappt oavgjort fixar man mot Hoffenheim, förlust i förlängning av cupen mot Werder Bremen, oavgjort mot Frankfurt.

Man har startat året 2019 med en högst svag form med andra ord.

I truppen hittar vi dock kvalité – Dembélés, Vertonghen, Alderweirelds gamla kompis från landslaget, Witsel, på det Götze, Reus, Sancho. För att inte glömma Pulisic som skrev på för Chelsea i januari och ansluter till sommaren.

Hur skall Spurs göra här då? Jo, man ska hålla defensiven. Fembackslinje vore inte fel och gärna något tungt framför. Sissoko och Dier gärna. Döda tempot. Håll i bollen och släpp inte igenom Dortmund.

Spurs måste mentalt ladda om igen och denna gång verkligen se till att man lägger nivån rätt tidigt.

Slutresultat? Jag vågar gissa på 0-0. Jag tror Spurs gör jobbet defensivt och hittar ett lugn och trygghet på rätt sätt i att man har 3-0 med sig från London.

Kanske kan vi nyttja en omställning där Dortmund pressar offensivt hårt och straffa dom men jag vågar inte hoppas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.