Efter Dortmund – Tottenham, 0-1 (0-4)

Jaha, hur summerar man en sånhär kväll mitt i veckan?

Vi kommer till Dortmund med en svag form i ligan och skall möta ett motstånd som likaså har utmaningar i ligan men ändå är i toppen av Bündesliga. Oron, magskänslan, allt pekar på att Spurs ska få problem.

Problem – Det fick vi många av.

Pochettino ställde upp med Lloris, Davies, Vertonghen, Sanchez, Alderweireld, Aurier, Sissoko, Eriksen, Winks, Son, Kane.

Problem i första halvlek var många som uppstod i Dortmunds offensiv mot Spurs. Lloris räddar oss gång på gång och vi får inte riktigt kontroll. Det är inte panik, men det är en aningen kaosartat i omgångar och vi överlever gång på gång men det hänger i luften att Dortmund ska få in en boll och börja ge oss mentala spöken.

Dortmund har 70% bollinnehav i första halvlek. Bara för att ge en siffra på hur matchbilden i innehav såg ut.

Lloris är hjälten i första halvlek.

Son är den som får Spurs enda målchans i första halvlek men Dortmund-målvakten styr ut den.

0-0 i halvtid. Pusta ut. Andas. Mycket, är på grund av Lloris räddningar.

Andra halvlek då? Jo, den inleds på bästa sätt och inte ett dugg rättvist men vi klagar ändå inte.

Sissoko (såklart) bryter ett Dortmund-anfall och skickar iväg en passning i djupled på Kane direkt som är med i matchen direkt. Kane själv med Dortmund-målvakten och han är säkerheten själv, 0-1, totalt 0-4 just nu.

Massiv uppförsbacke för Dortmund som behöver göra 5 mål för att gå vidare nu.

Winks ersätts av Dier, ser lite ut som att det är en skada men av lättare sort. Spurs ser mer samlade ut defensivt, en del av det kan dock hänga ihop med att Dortmund just nu har en lång väg att gå. När klockan närmar sig 65 – 67 minuter spelade så är det tydligt att Dortmund tappat momentet.

Alderweireld är nära att nicka in 2-0 för Spurs via ett fint inlägg av Eriksen. Pochettino tänker till och tar ut Son för Lamela, ett gult kort på Son skulle innebära att han skulle missa första mötet i en eventuell kvartsfinal.

Samtidigt mitt i vår match noterar vi att Spurs-kompisen Ajax håller på att slå ut Real Madrid på bortaplan!

Spurs fortsätter i matchen sista fjärdedel att hålla Dortmund på bra avstånd. Man vill inte ta risker och Kanes mål har ökat moralen en hel del. Man är nu ännu ber bestämd i det defensiva spelet samtidigt som Dortmund inte pressar lika hårt som i första halvlek.

Eriksen ut, Rose in.

Matchen är slut och Spurs går mot en kvartsfinal i Champions League. Första gången sedan drabbningen med Real Madrid säsongen 2010-2011. Kanes mål och Lloris insats hela match gör att vi kan hålla nollan och slå ut Dortmund.

Roligt nog kan vi inte få Real Madrid i lottningen till kvartsfinalen då Ajax samtidigt har slagit ut dom under tiden vi slog ut Dortmund. Sanchez, Eriksen, Vertonghen och Alderweireld uppskattar nog det som gamla Ajax-spelare.

Man of the Match? Utan tvekan Lloris. Herregud. Vilken livlina han var idag. Kritik får han varje säsong för diverse misstag. Matcher som denna skall vi dock inte glömma.

Kane då? Jo, han är vår bästa målgörare i Europa nu någonsin i klubbens historia. Galet eller hur? One of our own.

Lottningen till kvartsfinalerna sker den 15 mars.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*