Inför Southampton – Tottenham

Som Tottenhamsupporter är livet ständigt en bergodalbana och de senaste veckorna har inte varit någon skillnad.

I efterdyningarna av North London Derby började rapporter dyka upp om att matchen mot Arsenal skulle ha varit den sista matchen som spelades på Wembley innan Tottenham flyttar till sin nya arena. Huruvida det hade att göra med andra rapporter som berättade att FA skulle tvinga Tottenham att spela resterande matcher denna säsong på Wembley, ifall den nya arenan inte skulle stå klar till den 31 mars, är dock oklart.

Hur som helst så känns det som om det är något på gång. Det grundar jag främst på uttalanden från Pochettino där han berättade att han trodde att kvartsfinalerna i Champions League kommer att spelas på den nya arenan. Men som vi alla vet, vi har hört den här historien även tidigare under säsongen.

Att det inte blir någon ligatitel i år känns mer och eller mindre klart. Att det skulle kunna bli en Champions League-titel ser jag inte heller som en realistisk möjlighet, även om jag såklart är den sista som slutar att tro. Men, segern mot Dortmund var en otroligt viktig seger. En seger som faktiskt kan betyda mer än vad många tror. Att Tottenham kunde visa hela världen att de faktiskt kan gå långt i stora turneringar, kommer att underlätta den dagen som Levy bestämmer sig för att förstärka truppen. Senast i januari uttalade sig PSGs Rabiot att han absolut inte kunde se sig själv i Tottenham. Det skulle kräva att en storklubb hörde av sig och Tottenham var inte i närheten av den nivå som han såg sig höra hemma på. Idag spelar Rabiot i ett lag som inte längre spelar i Champions League denna säsong.

Ett annat lag som inte spelar i Champions League är Southampton, som står för motståndet i helgens Premier League. Det är en match där vi kommer att få klara oss utan Pochettino på bänken, då han avtjänar den första av två matchers avstängning efter bråket med Mike Dean.

Mer positivt är dock att Dele Alli förväntas åka med till Southampton efter att ha varit skadad sedan matchen mot Fulham den 20 januari. Ett välbehövligt tillskott inför säsongsavslutningen.

En seger på lördag är ett måste för att kunna behålla greppet om tredjeplatsen. Men efter att inlett veckan med domedagstankar så känns det nästan oförskämt positivt just nu. Nu sitter jag återigen på väg upp mot bergodalbanans topp, helt utan några som helst tankar på att det någon gång kommer att bära utför igen. Den här gången fortsätter vi upp mot molnen och (förhoppningsvis) mot vår nya arena.

COYS!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.