Inför Chelsea – Tottenham

Efter lördagens tunga förlust mot Burnley är det nu dags för Pochettinos manskap att snöra på skorna igen. Det är tid för att ännu en gång bege sig till fiendeland och Stamford Bridge.

Lördagens resultat var grymt tungt, vi gjorde ingen vidare match men förtjänade åtminstone 1 poäng tycker jag. Men tabellmässigt blev det ändå inte så illa det kunde blivit. Visst, lillebror slog hopplösa Southampton och knaprade in 3 poäng. City vann visserligen också, men United och Liverpool delade ju broderligt på poängen så avståndet till toppen är fortfarande ”bara” 6 poäng. Ner till 5:e platsen har vi 8 poäng så trots att spelet har varit sådär så håller vi ett hyfsat avstånd neråt.

Men det är en mycket viktig vecka det här, Chelsea på onsdagen och Arsenal på lördag. 2 underbara och väldigt ångestframkallande matcher. Skulle vi knipa 2 segrar kan vi nog räkna hem den där CL-platsen och fokusera på att kriga mot toppen. Skulle det bli 2 förluster däremot kan avståndet vara nere på 1 poäng till 5:e platsen. Om Chelsea vinner sin hängmatch vill säga. Händer det otänkbara så kommer det bli en riktig rysaravslutning på säsongen.

Läget i laget då? Dier och Alli är fortsatt borta. Alli är nära comeback, kanske redan till helgen. Men mot Chelsea saknas han. Poch lär väl mönstra en liknande 11:a som mot Burnley. Sanchez ersätter väl Foyth, men annars blir det nog inte mycket ändringar.

Om läget i Spurs är lite dystert efter helgen så är tongångarna definitivt inte muntrare hos storrökaren Sarris mannar. Tung förlust efter straffar i söndagens Ligacupfinal, 1 års transferförbud, publiken på Stamford Bridge sjunger FuckSarriball och hans spelare vägrar byta. Har nog krävts en extra limpa med cigg hos den buttre italienaren den här veckan. Men, man ska tillägga att spelet såg betydligt bättre ut mot City än det gjort på sistone. När det  sen är dags för derby så brukar även de mest ointresserade spelarna vakna till liv. Så någon lätt match kommer det verkligen inte bli.

Hur kommer det att gå då? Jag brukar alltid tippa en Spursseger, men här har jag en dålig känsla. Kommer bli en jobbig match, men jag tror och hoppas vi kan kriga med oss 1 poäng hem åtminstone. 1-1 slutar matchen efter att Son kvitterat sent.

 

COYS!

 

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*