Matchrapport: Burnley 2-1 Tottenham

0-0 efter en trevande första halvlek.
Tre mål i den andra. 1 mål av Harry Kane!
Men tyvärr mål från Woods och Barnes i Burnleytröjan gör att Tottenham går lottlösa den här Lördagen. 

Tre punker av uselhet:

  • Burnley. Hands down nu, Burnley är ett riktigt dåligt och fult fotbollslag. Rugby vore ett högst mer passande gebit för Chris Woods o Co. Ett spel som konstant liknar fängelsefotboll känns väldigt ovärdigt Premier League. Jag förväntar mig absolut inte att vartenda lag skall spela någon variant av tiki taka, men detta är bedrövligt.
  • Mike Dean. Åh den gamle domarräven som allt mer börjar ta sig själv på för stort allvar. Skillnaden från domslut till domslut var idag under all kritik. Åt båda lagens håll. Frisparkar som inte dömdes, hörnor som dömdes fast åt fel favör, knuffar i ryggen som ena stunden gav gult kort medans i nästa stund inte ens gav en reaktion. Bristen på en konstant nivå var total.
  • Tottenhams passitivitet och misstag. Credd skall ges till Burnleys energi och kämparanda, men för f*n, Tottenham får inte stå så passiva som de gör vid båda målen. Bolltittande och feltiming deluxe. Det är två misstag som skapar baklängesmålen snarare än skicklighet från Burnleys håll.
    Samt så kändes det stundtals, för att inte säga ofta, som att många spelare väldigt ofta sökte Harry Kane. Istället för att slå den mer lätta, och rätta, passningen så sögs bollarna till Kane. Tankarna flyger direkt iväg till det problem som Hamrén och Sveriges herrlandslag hade under Zlatan Ibrahimovics sista år i landströjan. Harry Kane är en fenomenal spelare, men övriga spelare måste även de göra sin beskärda del och kan inte därför lämna över ansvaret på detta vis.

Jakten på den perfekta passningen?
Jag har svårt att slå ihop någon slags spik i något slags kista kring detta. Men jag känner flertalet gånger under matchen att spelarna istället för att söka den mest tydliga, ofta bästa, passningen så väntade de in det där perfekta läget för att måtta ett inlägg eller en boll i djupled. Flytet saknas lite och spelet stannades upp gång på gång. Absolut var Burnleys oerhört kompakta försvarsspel en bidragande orsak till detta, men jag känner ändå att Tottenham kunde gjort den biten annorlunda. Ibland bör bollen slås in lite på chans i gröten kring Heaton ty vi har starka spelare likt Kane och Llorente. Kanske var laget som helhet ändå smått ”bakfulla” eller så kanske tankarna ligger i de ordentligt stora matcherna som kommer. Frågorna är många men svaren är få.

Övriga tankar kring matchen:
– Harry Kane. Ack så fin han är. Direkt tillbaka i startelvan efter en tids skada och vilken skön comeback. Enormt bra touch och ett härligt driv som ordentligt osade spelglädje. Detta bådar oerhört gott inför de tre kommande matcherna (Chelsea borta, Arsenal hemma samt Dortmund borta).
– Ja, alla visste att Burnley skulle formera laget och strukturera sitt spel på exakt detta vis. Tyvärr fungerade det. Hatten av.
– Trots all negativitet som jag både hunnit läsa och även själv uttrycka så tycker jag till trots att Tottenham gör en rätt bra match. Efter Kanes mål till 1-1 blir det lite Hawaii-fotboll med galet pendlande spel, hög energi och chanser åt båda håll, men innan det var Tottenham det klart bättre laget.

Titelracet då?
Yepp, tro mig, jag vet hur simpelt det är att skena iväg i tankarna när man låter ens kontemporära känslor ta överhand. Tottenham är fortfarande placerade på tredjeplats i Premier League och faktum kvarstår att bollen är rund, allt kan hända, fotboll är fotboll osv. men detta resultat är ett enormt bakslag för den här säsongens titelstrid. Det är måhända en titelstrid som vi är med i tack vare att vi framför allt tidigare under säsongen oftast undvikit plumpar som den här. Vi har gnidit fram resultat på resultat och ofta slagit ifrån oss det hackande spelet genom att göra mål vid avgörande tidpunker. Med andra ord, detta är en titelstrid som vi ”egentligen” inte skall vara med i. Men med det skrivit så är det är trots allt 10 omgångar kvar av ligasäsongen så mycket kan hända, åt alla håll och kanter och för alla lag oavsett ligaposition.

Nästa match?!

Chelsea borta på Stamford Bridge. En toppmatch och derby av rang. Chelseaskeppet med Sarri i spetsen gungar ordenligt på fotbollshavet. Dock spelar Chelsea ligacupfinal imorgon Söndag så deras uppladdning kommer säkerligen i mångt och mycket baseras på utgången av den bataljen.
Detta bortamöte slutade med 3-1 till Tottenham förra säsongen så laget bör gå in till matchen med högt huvud. Dessutom skall revansch plockas ut efter förlusten på straffar i just nämnda ligacupen för några veckor sedan. Så räkna med en tuff och kul match som Tottenham verkligen kan vinna. Framför allt nu när en viss Kane är tillbaka i startelevan!

COME ON YOU SPURS!

#TTID
#ToDareIsToDo

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.