Inför: Burnley – Tottenham

”IS HARRY KANE BACK?!”
Det är sannerligen frågan som vi alla ställer oss inför den här ordentligt viktiga samt tuffa bortamatchen mot Burnley.

Kortaste svaret på ovan ställda fråga lyder att Harry Kane (+ Ben Davies) mycket väl är tillbaka, men än så länge är de endast tillbaka på träningsplanen. Pochettino kommenterade igår att Harry’s första träningspass såg oerhört bra ut, men Poch vill samtidigt inte skynda fram och hoppas på för mycket. Men en plats på bänken för vårt ”one season wonder” låter och känns verkligen rätt så trovärdigt.

FOKUS!
Det absolut viktigaste är att spelarna inte känner sig ”bakfulla”. Efter Tottenhams, till synes, vackra fotbollslektion till Dortmund i mitten av förra veckan gäller att direkt och tämligen oförsiktigt studsa tillbaka i sadeln. Helt enkelt bara att ”Keep on truckin'” som de tuffa kidsen i alla högstadium yttrar varje håltimme. Likt det som Tottenham har gjort bäst den här säsongen. Motgångar har kommit och gått, men optimismen inom laget samt resultaten har i de allra flesta fall bestått. Tottenham flyger och de gör det vackert. Nyckelordet i denna harang är ”Fokus”. Spelarna och Poch måste hålla sina huvud höga och inställningen måste vara den rätta.

Förväntingar på matchen:
Jag förväntar mig verkligen att Tottenham tar ett mastodont grepp i taktpinnen och trycker gasen i botten från millisekund numero uno. Den här matchen skall vinnas. Så är det. Son skall springa åttor kring backlinjen och Eriksen skall måtta smörmackor av världsklass.

Burnley kommer givetvis att göra sitt jobb för att ställa till oreda och stöka runt i Tottenhams jakt på vinst. De kommer att, spoiler alert, ställa upp med en försvarsbuss av rang som definitivt kommer att få Mourinhos gamla Chelseabuss att kännas patetisk och novis. De kommer förmodligen även att dirigera denna buss bra. Sean Dyche kan sina defensiva knep. Inte minst blev vi varse om detta i det senaste mötet lagen emellan ”hemma” på Wembley där vår nr.23, till sist, satte 1-0 i den 91:a minuten.

I den här matchen tippar jag på att Tottenham gör ett tidigt mål och därefter kommer de att gå på knock. Poch vill inte lämna något åt slumpen och spelarna känner säkerligen likadant. Jag vill även drömma lite. Jag hoppas att Kane hoppar in under sista kvartingen. Han får hemskt gärna ha ett vackert väggspel med Eriksen vilket mynnar ut i att han målar upp en strut i krysset bakom Heaton. Ack så fint. Dessutom, skall man förlita sig på statistik (vilket vissa människor bygger upp hela podcaster kring), så har Kane gjort mål i nästan alla comebacks han gjort i Tottenhamtröjan. En mäktig statistik som jag hoppas och tror kommer att vidhållas även den här gången.

Slutresultat?!
Mitt matchtips lyder: 0-4.
Kan kännas som att jag sticker ut hakan smått men vad fanken, dessa 3 poäng är våra att hämta (Hallå där fru Jinx!).

Matchinformation:
Avspark: Lördag 23/2-2019 kl.13.30 svensk tid.
Tvsändning: Viasat fotboll, Viaplay.
Arena: Matchen spelas på Turf Moor.

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*