Inför Tottenham – Dortmund

 

Ett skadefyllt Spurs traskar ut på Wembley ikväll. Ett Spurs i god form men en oviss startelva i en oviss match. När ljuser slår mot de liljevita tröjorna står det 0-0 och allt kan hända. Det är åter en Europakväll i London.

Nu ska vi inte haka fast på de skador vi har i truppen men den stora skillnaden jämfört med matchen i söndags är att Danny Rose troligtvis inte kommer starta vilket ger lite problem i backlinjen då Davies fortfarande är borta. Lamela och Dier är åter tillbaka på träning men inte helt hundra för startelvan som det ser ut som. Truppen börjar gå mot friskare tider med andra ord men vi är inte riktigt där än.

Med dessa skador i truppen tror jag Pochettino tvingas spela med tre mittbackar tillsammans med en vikarierande Kyle Walker-Peters på vänsterbacken alternativt någon av Trippier och Aurer. Sissoko och Winks låser i mitten medan vi har formstarka Son, Eriksen och Moura precis bakom en Llorente som är nyttig som targetspelare men något o-effektiv i boxen.

Undertecknad pratade om matchen i en podcast i början av veckan och där dryftade jag min oro att matchen kan bli för öppen. Jag vill se ett Spurs som lyckas stänga tyskarnas kontringar och klara av den höga pressen som troligen kommer eskalera ju längre matchen går. Nu saknar Reus i Dortmund och det medför att de inte har en lika naturlig bolltransportör och detta måste Spurs utnyttja genom att täcka bort öppna ytor som kan uppstå mot kanterna.

Bolltransportör i form har däremot Spurs i Eriksen. Jag skulle till och med vilja se honom transportera bollen än längre och än mer än vad han brukar göra. Eriksens passningsfot lever Spurs mycket på men det är inte fel om han tar några extra meter med boll ibland också.

Dortmund har tappat något i form och den stora ligaledningen de hade förut har börjat krympa. Detta kan vara positivt då man kanske lägger något mer fokus på ligan än Europa när det verkligen gäller, men det är ett lag i form med en fantastisk bänk. Spurs måste se till att spela sitt egna spel ikväll och inte bjuda in Dortmund på fartfylld fotboll. Jag accepterar mer en tight match och 1-0 efter slutsignalen än en underhållande match och ett 2-2 resultat.

Oavsett vad är det Europakväll på Wembley och när hymnen spelas och de liljevita tröjorna lyser upp vintermörkret kommer allt vara möjligt.

 

Framtiden är liljevit

COYS

Johannes Glanz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*