Tottenham – Leicester 3-1

Undertecknad hade förmånen att tillbringa helgen i London som bjöd på hyfsat väder och fina fotbollsupplevelser. Då vårt Tottenham hade söndagsmatch, besöktes Loftus Road på lördagen, där QPR tog emot Birmingham i Championship. Märklig match, där bortalaget hade 0-4 innan QPR hämtade upp och endast var en missad straff från oavgjort. Sju mål totalt mao.

Nu till helgens höjdpunkt, att följa strömmen mot Wembley med uppladdning innan match. En Tottenhammatch live är ju så mycket mer än enbart själva matchen, bara att få konversera med andra supporters från världens alla hörn på puben innan och efter match är en sann upplevelse. Vilket engagemang dessa fans visar!

Nåväl, nu till avspark. Noterar att Pochettino valt att vila Toby och Moura och att Puel konstigt nog placerat Vardy på bänken från start. Llorente på topp alltså. Om lördagens match var mer sparka och spring, ser vi här två kontrollerade lag som väntar ut varandra.

Några spelare sticker ut denna dag. Lloris, med många riktigt svettiga räddningar inklusive en straff, där Vardy klev in direkt från avbytarbänken för att slå straffen. Men Lloris visade att han är en riktigt bra linjemålvakt och tog straffen. Vardy skulle dock få överlista Lloris senare i matchen. Moussa Sissoko, äger ju mittfältet och rör sig över stora ytor vilket öppnar upp för lagkamraterna. Harry Winks gör också en storstilad insats. Bakåt är Davinson Sanchez trygg och säker.

Eriksen och Son gör inte sina bästa insatser denna dag, men de visar ändå vad deras spetsegenskaper betyder. Eriksen ligger bakom två mål och Son får punktera matchen efter en kontring med ett snyggt avslut som Smeichel inte kan göra något åt. Skönt för Davinson Sanchez att få nicka in 1-0-målet.

Härligt att se alla asiatiska Spursfans på läktaren med egna Son-halsdukar få jubla när han avgör matchen. Vi skriver alltså 3-1 efter en match som var jämnare än så men där vi bättre utnyttjade chanserna.

Efter matchen återsamlas vi på puben, där vi får se City pulvrisera och förnedra Chelsea, till Spursfansens stora skadeglädje. Skribenten vänder nöjd hemåt efter helgens elva livemål och ytterligare en mängd mål via tv-skärmarna.

COYS!

/Tomas Jansson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*