Tottenham – Chelsea, 1-0

Första av två matcher i uppgörelsen mellan Spurs och Chelsea i ligacupens semifinal slutade i en seger för Spurs.

Var det en elegant och vacker seger på Wembley under tisdagskvällen? Nä, det kan vi inte påstå. Spurs är det bättre laget i första halvlek men inte mycket bättre.

Några farliga skott, några bra chanser. 0-0 fram tills att Kane springer på en boll, ensam med målvakten, domaren vinkar offside, Kane och målvakten kolliderar, målvakten missar dock bollen. Då det är ligacup så finns VAR, videoassistans tillgänglig för domaren.

Efter en granskning noterar domaren att Kane inte är offside och att målvaktens agerande skall varnas och straff tilldömas Spurs.

Var det straff? Fråga mig inte men VAR det straff? Ja, det VAR det. Förlåt.

Andra halvlek då? En försvarsuppvisning från Spurs. Chelsea pressar på och har en riktigt stark elva och det märks. Spurs får jobba defensivt hela tiden, Dele markerar Jorginho hela tiden för att störa spelet men Chelsea tar sig igenom och det är riktigt nära 1-1 stora delar av andra halvlek.

Men, Spurs fixar 1-0 och Lamela har nog en av andra halvleks få men bästa chanser när han får en djupledsboll av Kane. Argentinaren hinner dock inte ta sig förbi siste försvarare innan han är själv med målvakten och det slutar med en frispark till Chelsea-backen.

Kunde Spurs gjort matchen bättre? Nä, det var en tät match med två riktigt jämlika lag där båda managers verkligen respekterat matchen och derbyt samt cupen. Två riktigt starka elvor från båda lagen.

Returmatch på Stamford Bridge i slutet av januari. Kommer bli riktigt tufft och spelschemat runt denna period är precis lika tätt som det varit senaste tiden. Europa, FA-cup och Ligacup…

Sist men inte minst

• Gazzaniga, matchens gigant.
  • Son, sista matchen med gänget mot Manchester United på söndag sen är det Asian Cup för hela slanten. Tårar.
  • Rose, börjar se ut som ”den gamle Rose” vi alla älskar!
  • Matcher mot Chelsea – Helvete, vi gillar verkligen att smälla på i dessa matcher. Kunde blivit några gula kort till.
  • Kane, mål 160. Passerat Cliff Jones på listan över klubbens bästa målskyttar någonsin. Förstår ni hur stort detta är?