Inför semifinal 1 av 2, Ligacupen: Spurs – Chelsea

Semifinal i ligacupen – Senast vi var här var väl i Kyle Walker-derbyt mellan Spurs och Sheffield Wednesday under säsongen 2014-15 under Pochettinos första säsong. Vi gick vidare mot en final där just Chelsea väntade och Mourinhos lag på den tiden var övermäktigt för Spurs tyvärr.

Ett stort steg ändå på den tiden i Spurs där en tung period med André Villas-Boas och Tim Sherwood verkligen gjorde att en final i ligacupen kändes som ett enormt framsteg, även om det blev förlust.

Vad har hänt sen dess? Chelsea har tappat formen, kommit igen, vunnit ligan en gång till och sen inte riktigt hittat tillbaka rätt ännu även om de är på god väg säkerligen. Spurs då? Jo, men. Vi kan inte klaga. Stabila inom Top 3 senaste åren, någorlunda stabila i Europa-spel även om uttåget mot Juventus var tungt och första ”återkomsten” i Champions League föll ihop helt och nu är vi med i matchen igen efter en galen upphämtning under ”andra” halvan av gruppspelet.

Hur känns läget inför denna semifinal och dubbelmöte med Chelsea? Får man erkänna att man är ändå lite positiv? Det blir inte två lätta matcher men det känns ändå som att Tottenham är lite hetare på denna uppgift. Spurs vill ta hem en pokal och ja, om det blir ligacupen, ja, då duger det för tillfället.

Pochettino är kryptisk som vanligt på presskonferens. Han pratar om att det inte ger något att satsa på cuperna och att han troligtvis skulle vara arbetslös om han fokuserade på cuperna mer än en Top 4-placeringar. Samtidigt pratar han om värvningar och pokaler och troligtvis uteblivna transferaktiviteter i januarifönstret. På det helt plötsligt så hoppas han Spurs går ut och spelar hårt och tufft och vågar satsa på plan för att slå ut Chelsea och satsa på den där Ligacuppokalen.

Att Pochettino gillar tuffa tag är inget nytt – Hans snitt för antal röda kort gentemot antal spelade matcher är fortfarande på all-time top 10 i La Liga.

Samtidigt som han också pratade om att Spurs ”tappade fattningen” i ”slaget om Stamford Bridge” säsongen 2015-16. Så pratade han idag om att han vill se just den där energin och viljan igen.

Kryptisk.

Hur som helst – Spurs inför denna match. Kommer med en FA-cuplottning mot Palace i bagaget och en episk 7-0 vinst borta mot Tranmere. På det saknar man Dembele, Wanyama, Lamela, Dier och Vertonghen. Även Lucas sägs missa matchen eventuellt med en lättare knäskada.

Janssen däremot är åter i spel, dock spelade han med U23 under måndag kväll (1-1 borta mot Liverpool).

Pochettino lär rotera även fast det är en semifinal. Gissar på att vi får se…

Gazzaniga

Trippier, Alderweireld, Sanchez, Rose

Sissoko, Winks,

Dele, Eriksen, Son, 

Kane 

Chelsea då? Jo, ett av få lag som har fler saknade spelare än Spurs.

På det verkar Fabregas lämna och verkar indirekt ha spelat in sista match i Chelsea. Även Gary Cahill har problem, dock av en annan natur som vi förstår och det är frågetecken kring framtiden i klubben. På det är Loftus-Cheek skadad tillsammans med Willian, Kovacic, Giroud, Pedro samt van Ginkel.

Som läget ser ut just nu dock tror vi att så väl Willian, Giroud som Pedro eventuellt kan dyka upp ändå.

Hur tror vi detta slutar då? Jo, men. Spurs måste gå all-in. Returmöte på Stamford Bridge väntar senare i januari. Då gäller det att ha seger och gärna lite marginal målmässigt helst.

Slutresultat? 3-0 till Spurs.

Kaxigt? Jo.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*