Tranmere – Tottenham 0-7

Väl godkänd insats av Spurs, men det krävdes ändå ett långskott från Aurier för att få proppen ur. Precis som många av oss misstänkte före match så skulle inte mötet med Tranmere nödvändigtvis vara en dans på rosor. Det blev ändå en behaglig vinst tillslut.

Tranmere inleder matchen piggt och passivt aggressivt, om man nu kan uttrycka det så. De ligger lågt med laget men man-man-pressen är oerhört effektiv och vårt passningsspel stagnerar. Men Spurs ska ändå tidigt skapa målchanser. I den 7:e minuten lyckas Llorente sno åt sig bollen och Son blir frispelad. Uruselt avslut mitt på målvakten, inte likt koreanen. Bara fem minuter senare ska nästa läge uppenbara sig. Son spelar fram till Lucas som fri mot målvakten nästan blir chockad av passningen, därmed inget mål nu heller. 0-0 och tiden går. Tranmere är noggranna med att positionera sina mannar på rätt sida om bollen och Spurs har svårt att bryta sig igenom motståndarnas mittfältslinje.

Tillslut, i den 40:e minuten ska bollen äntligen gå i mål. Den irrationelle Aurier laddar från distans. Något som likväl hade kunnat vara en hård crossboll eller en rensning är nu istället ett skott, som hittar nätmaskorna! 0-1 välbehövligt innan pausvilan.

Redan i den 48:e minuten kommer 0-2, denna gången genom Llorente. Detta efter fint förarbete av Son som genomför matchen lika piggt och bra som alltid. Bara några minuter senare är det dags för assist nummer två av koreanen. En hög boll når Son, som i nedtagningen vrider med sig bollen 180 grader och frispelar Aurier. Tvåmålsskytt! Nästa gång var det framspelaren själv som fick göra mål, 0-4, och så rullade det på. Llorente gjorde både det ena och det andra och vips så var hans hattrick fullbordat. Vi har aldrig tvivlat på varken Llorente eller Aurier. Ynglingarna George Marsh och Timohy Eyoma fick båda två göra tävlingsdebuter i a-laget samtidigt som Kane byttes in och gjorde 0-7, bara för skojskull.

Matchen slutade 0-7.

Positivt att ta med sig:

  • 1-0 innan halvtid. Annars hade matchen kunnat se helt annorlunda ut.
  • Llorentes hattrick och Auriers prestation
  • Skipps framspelning till 0-5
  • Marsh och Eyoma
  • Spelare fick vila och vi slapp en ny nagelbitare

Sådant som bör förbättras:

  • Foyth – argentinaren var inte på hugget idag, långsam i beslutsfattandet och dålig bollhantering
  • Dele – dålig prestation där han slarvar bort boll allt för ofta. Hade inte gjort oss något om herrn vilats idag. Avslutar matchen ”plojigt”. Var inte värd kaptensbindeln. Ben Davies skulle haft den.

COYS

Noel Skoglund

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*