Inför Tranmere – Tottenham

Back on track efter överkörningen mot Cardiff, hoppas vi. Nu väntar FA-cupmatch mot Tranmere Rovers. Ett lag som i nuläget ligger på en nionde plats i League Two. ”Drömlottning” inom STORA citattecken. Att gå vidare kan tyckas vara en enkel uppgift, men i och med tidigare turer i FA-cupen vet vi att så inte behöver vara fallet. Rochdale borta förra året glömmer man inte hur som helst.

Vad talar för att Spurs ska slå Tranmere?

  • Flera av spelarna som spelade mot Rochdale, och som troligen spelar mot Tranmere, har hittat formen och vuxit in i laget/ligan. Jag tänker på Lucas som är en utomordentlig breddspelare, men det tog tid för honom att anpassa sig till den engelska fotbollen. Juan Foyth har fått mer erfarenhet sedan sist, och Rose börjar hitta tillbaka till gammal form (nåväl). Llorente har precis som Lucas visat sig vara ett godkänt alternativ när inte ordinarie kan/bör spela. Med samma trupp i år som förra året har vi ändå lyckats utöka ”breddkvalitén” i laget. Det bör vara till stor hjälp i matcher som denna.
  • Inställningen när man möter ett på pappret sämre lag bör nu vara ”rätt”. Om inte bortamötet mot Rochdale var en lärdom så vet jag inte vad. Jag tror att Poch och hans kollegor kommer att lägga mycket energi på att spelarna ska ha rätt fokus inför mötet med Tranmere. Kvalitén finns redan där.

Hur vill jag att Poch ska spela laget?

Rotationen kommer att ske, men det behövs en stomme ordinarie spelare. Jag vill se Gazza i mål, han har visat sig vara oerhört bra för oss. Foyth tillsammans med Toby som mittlås. KWP till höger. Skipp går in istället för Winks, den sistnämnde har inte varit något vidare bra de senaste matcherna. Kanske behöver han vila. Lucas och dansken spelar tillsammans med Heung Min Son. Llorente längst fram såvida han inte har för mycket fokus på en möjlig övergång.

Noel Skoglund

COYS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*