Cardiff – Tottenham 0-3

2019 är här, året då fotbollsmatcher endast spelas i 26 minuter. Tottenham gjorde nämligen processen kort mot Cardiff och kunde spela hem alla tre poängen efter mål av Kane, Eriksen och Son, tidigt i den första halvleken.

Inför matchen var känslan att det var viktigt att direkt studsa tillbaka i det vinnande spåret, framförallt då lagen strax under oss i tabellen vann sina matcher. Det märktes att det var ett taggat Tottenham redan som omgående tog tag i taktpinnen. Det dröjde inte längre än tre minuter innan 1-0 kom av Kane, via ett motlägg på en rensning i Cardiff straffområde.

Tio minuter senare var det dags för nästa nätrassel. Eriksen får bollen strax utanför straffområdet och hittar luckan vid första stolpen. Riktigt elegant och 2-0 trots att matchen knappt börjat.

Trots den tidiga ledningen så fortsätter det offensiva spelet och i den 26:e punkteras matchen av Son när han hittar den bortre maskan i en kontring där Sissoko dragit upp tempot.

3-0 och de resterande 64 minuter spelades av utan någon som helst spänning. Med lite skärpa hade det kunnat bli både 4-0 och 5-0, men det var tydligt att ingen spelare tog den extra löpmetern i den andra delen av matchen. Det intressantaste som skedde var att Oliver Skipp fick göra sitt femte framträdande denna Premier League-säsong. Alltid roligt med nya talanger som kommer från det egna ledet.

Även om spelet i den andra halvleken var trögt så blir det en väldigt säker 3-0 seger på bortaplan. Det resultatet ska man absolut inte skratta bort.

Nu väntar ett uppehåll i Premier League fram till den 13 januari då Manchester United ska besöka Wembley. Men innan dess väntar både FA-cupen mot Tranmere Rovers och sedan den första semifinalen i Carabao Cup mot Chelsea. Många roliga matcher att se fram emot, även om jag hoppas att de alla blir exakt lika tråkiga som den vi bevittnade idag.

COYS!

Mathias Wallmon

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*