Tottenham-Wolverhampton 1-3

Proppen ur! Skrev undertecknad i inför-rapporten. Men idag gick tyvärr helt fel propp ur. Här hade vi chansen att knapra in på Liverpool i toppen och slåss om titeln. Vad händer? Kollektiv härdsmälta, framför allt i andra halvlek. Vi låter Wolves vända matchen, vinna bollinnehavet och ha flest avslut. Olikt Spurs. Annars såg allt hyfsat bra ut efter första. Harry hade knorrat in 1-0 med fel fot. Vi glänste inte på något sätt, men det kändes ändå som vi ägde matchen. I halvtid måste någon ha blandat något olämpligt i vårt thé, för när båda lagen kom ut till andra var det som om Wolves hade nerförsbacke och medvind, alla fördelar på en gång. Kanske kom en reaktion på våra två senaste målorgier och lättköpta segrar. Som nämndes i inför-rapporten duger det inte i den här ligan att bara ställa ut skorna och tro att allt ska ordna sig. Helt plötsligt ser vi orörliga ut, Wolves spelar som om vi hade bytt tröjor med dem i pausvilan. Kanske passar deras sätt att spela fotboll bättre mot topplagen, för efter vad de visade mot Fulham senast borde de inte kunnat hota oss. Vi hinner knappt hämta oss efter kvitteringen, förrän det står 1-3 på matchtavlan. Idag har vi inget att sätta emot, ingen forcering på slutet, utan Wolves kan enkelt rulla runt bollen tills slutsignalen ljuder. De inkasserar en välförtjänt seger och tre poäng. Vi måste ägna oss åt självrannsakan och en djupgående analys om vad som hände. Säsongen är lång och det finns många titlar att tävla om. Det enda som glädjer oss Spursare denna kväll är Liverpools 5-1-kross av ärkerivalen Arsenal. Samtidigt kanske just vår förlust och deras seger avgjorde säsongens titelrace? Nu knyter vi nävarna, bryter ihop och kommer igen.

COYS!

/ Tomas Jansson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*