Harry Kane tilldelas MBE av brittiska kungahuset

Vi har hört rykten under december om detta och igår blev det officiellt och även bekräftat av Tottenham själva.

Efter sommarens VM-succé för England så tilldelas England-managern Gareth Southgate och Englands lagkapten och likaså VM-sommarens skytteligavinnare Harry Kane utmärkelser från det brittiska kungahuset.

Kane tilldelas MBE, Most Excellent Order of the British Empire.

Gareth Southgate, England-tränaren, slår ännu högre och tilldelas en OBE, Order of the British Empire. Samma utmärkelse som den f.d Tottenham-anfallaren Jermaine Defoe fick för sina insatser för hemlösa och oskyddade barn i samhället som vi skrev om tidigare i år här.

Detta är en rätt stor sak i framför allt England – Denna typ av utmärkelser delas inte ut hur som helst och det behöver finnas en tydlig och klar motivering och eller prestation bakom som representerar England mycket väl.

Den 25 år gamla anfallaren gjorde sex mål i VM för England och nådde med laget fram till semifinal, något man inte lyckats med sedan 1990.

Kane har kommenterat händelsen som surrealistisk och att 2018 har varit ett bra år både på landslags- och klubbnivå för honom.

– Jag är väldigt passionerad över vårat land, väldigt patriotisk och att komma hem till England visade hur bra sommaren varit för vår nation, inte bara ur min synvinkel, utan också för hur det förde människor samman.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*