Inför Tottenham-Wolverhampton

Proppen ur! Så kan man sammanfatta de senaste två ligamatcherna för vårt Spurs. 11-2 i målskillnad, mot så bra motstånd som Everton och Bournemouth. Inga lag som man bara ställer ut skorna och vinner mot direkt.

Men vi har hittat glädjen, kreativiteten och formen vid exakt rätt tillfälle! Samtidigt som våra toppkonkurrenter Manchester City och Chelsea helt plötsligt har sett mänskliga ut och tappat oväntade poäng. Det är bara Liverpool som ångar på i toppen, men även de får säkert en svacka så småningom.

När vi nyligen befann oss i en formdipp lyckades vi ändå plocka nödvändiga segrar. Ett exempel är när vi på ett kylslaget och regnigt Wembley lyckades få hål på ett ultradefensivt Burnley i matchens 91a minut, genom Eriksens försorg. Skribenten hade förmånen att då vara på plats, tillsammans med många andra THSS-medlemmar.

Tyvärr kan man inte på förhand välja ut de matcher som innehåller målorgier, men det är alltid en upplevelse att vara på plats och insupa stämningen.

Nu är det dags för anrika och Tipsextra-klassiska Wolves att besöka Wembley. Ett Wolves som inför återkomsten till PL värvat friskt, och framför allt portugisiskt. Det har visat sig hyfsat framgångsrikt, då de är den nykomlingen som klarat sig bäst hittills.

Härom dagen såg jag dem få med sig en poäng från Craven Cottage, efter 1-1 mot Fulham, en annan nykomling som haft det betydligt tuffare. Kan väl inte påstå att Wolves i den matchen gav mig skrämselhicka, de ägde mycket boll men kom inte till så många heta chanser. Tvärtom var Fulham närmast de tre poängen, men Mitrovic’ boll räddades på mållinjen i slutminuten.

Med det sagt, borde vi i nuvarande form lätt kunna avfärda Wolverhampton hemma. Men ingen match är vunnen på förhand. Vi måste göra vårt jobb, inte lämna något till slumpen och vara på tårna. Så mycket skiljer det inte mellan lagen i denna liga, det har Crystal Palace och Leicester visat City och Chelsea på sistone.

Låt nu Ole-Gunnar Solkjaer glädjas av sitt pånyttfödda United och låt Pochettino befrias från alla frågor om United-ryktena. Här och nu gäller och nu är det fullt fokus på Tottenham för vår argentinske demontränare.

Några nyckelspelare måste lyftas fram inför denna batalj. Harry Kane, tillbaka i gammal god målgörarform. Heung-Min Son, rent fantastisk i de två senaste matcherna. Moussa Sissoko, vad har Pochettino gjort med mannen inför denna säsong?, Lucas Moura, springer sönder vilket försvar som helst.

Saknas gör Dele Alli, Eric Dier, Victor Wanyama, Jan Vertonghen och Moussa Dembele på grund av skador. Men de senaste matcherna har visat att vi har en bred trupp med bra alternativ i varje lagdel. Nu hoppas vi på ett nytt målfyrverkeri på lördag!

COYS!

/ Tomas Jansson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*