Matchrapport: Tottenham 5-0 Bournemouth

Bang. Boom. Swish. Dish. Pang. 50!

Med en nästan retfylld avhyvling under första halvleken stod det plötsligt 3-0 till Spurs. Trots en pigg start från Bournemouth, så märks den tydliga klasskillnaden när det kommer till den sista tredjedelen av planen. Vi såg lekfulla ut. Spelet flöt och spelarna såg glada ut.

Och ett, tu, tre stod det 5-0 i mitten av den andra halvleken.

Om inte redan ridån hade sjunkit ned i gräset vid 3-0, så var det definitivt avgjort när Son petar in 5-0 efter en fullkomligt kaosartad insats från Bournemouth försvarslinje.

Eddie Howe, tränaren i Bournemouth, sa efter matchen att ”det var en sådan dag där alla skott från Tottenham blev mål, och inga av våra skott gick in”.

Och den känslan var påtaglig. Som jag skrev tidigare, vi såg lekfulla ut och bollen gick allt som oftast som ett snöre. 

Mauricio Pochettino var glad men väldigt ödmjuk efter matchen:

”Vi är bara halvvägs in på säsongen, vi måste replikera samma bra spel under andra halvan av säsongen. Det är upp till oss, om vi visar samma kvalitet och samma tro och spelar på samma sätt, så kan vi kanske i slutet av säsongen kämpa för stora saker.”

Harry Kane är återigen i målprotokollet och gör, som vanligt, en bra match. Vi måste akta oss för att börja ta Harry för givet. Vi kan ej tro att han skall göra 3 mål i varje match. Däremot måste vi inse att han är galet bra på fler saker än att bara avsluta. Lova mig, du arma läsare, att du under nästa match verkligen tänker på hur Harry rör sig, hur han passar, de många krossar/långbollar han sätter med 100% säkerhet. Han är bra. Ordentligt bra. Denna mångsidighet är också den främsta anledning till varför han definitivt är en av världens bästa strikers.

—————

Målprotokoll från matchen:

1-0. 16’ C.Eriksen

2-0. 23’ H.Min Son

3-0. 35’ L.Moura

4-0. 61’ H.Kane

5-0. 70’ H.Min Son

 

Who needs Bale when you’ve got Sissoko?

Låt oss prata om Moussa Sissoko. Han går från klarhet till klarhet i Spurströjan. Match efter match presterar han bra och gör bra aktioner. Jag tror mycket handlar om självförtroende. Av 19 omgångar har han startat 12 (hoppat in 2 till) vilket har gett honom tid att anpassa sig och komma in i spelet på ett helt annat sätt än tidigare säsonger där han mest sporadiskt startat matcher. Det visar att Poch tror på honom och därmed finns det utrymme att våga göra fel, men framför allt våga göra rätt!

Idag ser jag honom som självklar startspelare i vår defensiva tvåa i vårt 4-2-3-1 system.

Keep on truckin’ Moussa!

 

KWP

“He’s one of our own” skrek folket på Wembley och jag gjorde detsamma här hemma i julsoffan. Det var Kyles första Premier League-start den här säsongen och han levererade med bravur. 3 assist och galet gedigen insats. Och återigen brinner den där lågan om att ännu en av ”våra egna” skall på allvar slå sig in i Pochs startelva och spela match efter match. Framtiden får säga sitt, men det känns mycket lovande.

 

Nästa match?!

Wolves ”hemma” på Wembley. En tuff match. Vårt senaste möte slutade 2-3 där vi definitivt borde stängt matchen men vi slarvade och drog på oss två straffar.

Men med vår form och den erfarenheten från just den förra matchen, så borde vi gå in till matchen med väldigt högt huvud och stort självförtroende.

#COYS

#TTID

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*