Allt du behöver veta om Asian Cup & Son

Livet som Spurs-supporter är just nu rätt bra. Vi firade jul med att besegra Everton med 6-2 och följde upp det med att besegra Bournemouth med 5-0. Samtidigt så börjar vi förbereda oss för att Jan Vertonghen, Eric Dier, Victor Wanyama och Mousa Dembele skall återvända från skador relativt snart.

Med det sagt – Låt oss då vara lite bittra och prata om Sons kommande landslagsuppdrag i januari-februari.

Vi har pratat om Asiatiska Mästerskapen och Sons värnplikt – Där tog Son hem guldet med sitt landslag och allt löste sig bra precis i inledningen av säsongen.

Men – Nu är det Asian Cup, i stället Asiens svar på olympiska spelen som var i höstas är det nu dags för Asiens egna version av EM. En turnering som sker vart fjärde år och denna gång i Förenade Arabemiraten.

Hur påverkar detta Spurs? Vi är i en glödhet form och just Son har bidragit med så väl mål och assist i mängder.

Planen ser ut som följande – Spurs har förhandlat med sydkoreanska fotbollsförbundet och det innebär att Son kommer vara med Spurs till och med matchen mot Manchester United en 13 januari för att därefter lämna för turneringen. Den kompromissen från förbundet innebär att Son faktiskt missar två inledande matcherna i gruppspelet mot Filippinerna och Kirgizistan och anländer precis i tid för matchen mot Kina.

Son kommer med all säkerhet då missa matcherna mot Fulham, Watford och Newcastle. Om Sydkorea går vidare mot final så kommer även missa andra omgången av ligacupens semifinal och även en ev. femte omgång av FA-cupen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*