Boxing Day: Inför Tottenham – Bournemouth

Annandagen. Det är bandy. Det är fotboll. Det är hockey. Men, viktigaste av allt – Det är ju Spurs!

Hemmaplan är det även om vi kanske inte riktigt vill säga just det ordet när vi pratar om Wembley.

Hur som helst, Boxing Day, klassisk dag i England där man skall enligt tradition oavsett vad bege sig ut till arenor runt om i England och se på fotboll mitt i julfirandet. Är det helt unikt för England? Nä, inte riktigt. Men, det är oftast en speciell period för oss fans då spelschemat ändå är hektiskt som det är i december och att pressa in en hel omgång mitt i julfirandet är på något sätt, väldigt charmigt och framför allt oftast, väldigt roligt. Mer matcher för oss fans att se.

Hur som helst – Spurs kommer från en tung 6-2 seger borta mot Everton. Kane fick göra två mål, likaså Son och sen fick även Eriksen och Dele gör ett mål var. En fest av mål och eleganta mål också skall tilläggas!

Uppdraget nu då? Bournemouth skall absolut inte räknas av direkt på förhand. Eddie Howe och hans gäng kan spela fotboll men har det tufft på bortaplan just nu. Skulle det bli förlust idag mot Spurs så är det fjärde raka förlusten på bortaplan, något som inte hänt Bournemouth sedan oktober 2017 och roligt nog var det faktiskt just Spurs som stod för motståndet i den fjärde bortaförlusten då när det begav sig.

Ur ett Bournemouth-perspektiv är det inte bättre heller att just Spurs och Liverpool är de två lag som brukar vinna mest och göra mest mål på Bournemouth under senare år.

Spurs kommer till Wembley med samma läge som inför Everton. Man har Jan Vertonghen, Mousa Dembele, Eric Dier samt Victor Wanyama på skadelistan.

Två mindre frågetecken har noterats på Dele Alli (efter den fula tacklingen av Everton-målvakten Pickford) samt Moussa Sissoko. Som läget låter inför avspark nu dock så skall detta inte vara några utmaningar som håller dessa två spelare borta mot Bournemouth.

Frågan är dock – Hur ställer Spurs upp nu? Pochettino har roterat mer än någonsin och hör och häpna, det har ju faktiskt fungerat rätt bra! Minns ni när Villas-Boas, Sherwood eller Redknapp försökte rotera? Det slutade oftast med dåligt spel, inga mål och det gick oftast rätt trögt. Pochettino har haft sådana omgångar förut i Spurs också.

Om Pochettino skall rotera nu – Vem får stå vid sidan? Vi skall möta Wolves senare i veckan och spelschemat blir inte enklare i januari heller och där har vi även lagt till två matcher till (Chelsea, semifinal, ligacupen, gånger två).

Var kan vi rotera om det skall göras? Son och Dele får vila för att ersättas av Lamela och Lucas tro?

På det kommer nog Winks eller Sissoko få vila för att Skipp skall få speltid.

Sanchez och Alderweireld, mittbackspar med Rose som vänsterback, Aurier åter som högerback.

Lloris, Aurier, Alderweireld, Sanchez, Rose, Winks, Skipp, Eriksen, Lamela, Lucas, Kane

Stark elva men ändå lite roterad för att undvika skador och hålla energin på en jämn nivå.

Vad vill vi se i dagens match? Mer mål av Kane! Han fick verkligen kalibrera och öva upp skyttet och målsinnet mot Everton, mer sånt!

Ser gärna också att Pochettino fortsätter med den här nya trenden av att göra rätt mycket tidigare byten. Mot Everton var det en aningen ofrivilligt att ta ut Dele proaktivt för risk för skada men innan det också ser vi lite mer tidiga rotationer. I stället för att vissa spelare som spelar hela matcher i flera omgångar, låt dessa få komma av efter 2/3 av matchen.

Slutresultat? 3-0 till Spurs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.