God Jul och Gott Nytt Liljevitt År

Vilken start på julfirandet som Tottenham bjöd på dagen före dopparedagen!

Jag startar Julafton med att se matchen borta på Goodison Park en gång till för att verkligen njuta av spelet som Spurs till sist verkar att ha hittat. Det där spelet som vi vet finns där men som under denna säsong inte riktigt har kommit fram förrän nu på den senaste tiden.

Det var nog en frustrerande sommar för många då det inte plockades in några nya spelare till klubben. Men, om man vänder på kuttingen, så tappade vi inte heller någon av våra nyckelspelare! Det har visat sig vara värt mycket mer än att spendera stora summor på spelare som man inte alltid kan räkna med anpassar sig till Pochettinos, underbara, sätt att spela fotboll. Lägg till att spelare som Lucas Moura, som vann Player of the Month i augusti, och Erik Lamela nästan kan räknas som nyförv med tanke att de inte spelade så mycket under förra säsongen.

Starten av säsongen kändes väldigt trög och spelet lossnade aldrig men trots det rullade ligapoängen in vilket är en situation som vi som Spursfans inte har varit bortskämda med genom åren. Det blev tre raka vinster i augusti och Kane fick äntligen göra mål under ligans första månad! Då kändes det som att vi var nära att komma igång med spelet från förra säsongen men vinsterna följdes av två tunga nederlag mot Watford och Liverpool. Lägg till det en förlust borta i första Champions League matchen borta mot Inter där vi hade matchen i vår hand men slog av på spelet och tappade till 1-2 i slutet. September avslutades dock med två vinster i ligan och ett avancemang efter straffar i Ligacupen.

Oktober bjöd på två matcher i Champions League där den ena, borta mot PSV, borde ha vunnits och den andra, hemma mot Barcelona, kunde ha slutat oavgjort men där hade gästerna en liten spelare som utgjorde stor skillnad mellan lagen den kvällen. Vi åkte till London Stadium två gånger på kort tid och vann bägge gångerna vilket innebar att West Ham fick respass i Ligacupen och vi avancerade till kvartsfinal borta mot Arsenal.

I november började man kunna ana tendenser till det spel som vi har blivit bortskämda med och höjdpunkten var urladdningen på Wembley mot Chelsea där siffrorna skulle ha blivit större än 3-1! I Champions League blev det vinster i måstematcherna hemma mot Inter och PSV vilket gav oss chansen att ordna ett avancemang ur gruppen i sista matchen borta på Camp Nou. Ytterligare två vinster i ligan innebar att Tottenham vann alla matcher i november!

December kunde ha startat bättre än att förlora NLD borta men revanschen kom bara några veckor senare och trots att det ”bara” var i Ligacupen kändes det ganska skönt med tanke på hur Arsenals spelare firade vinsten som om de hade vunnit ligan. Jag ser det som ytterligare ett kvitto på att det är Tottenham som är kungarna över north London! Månadens höjdpunkt måste ändå vara hur man, trots inledningen av gruppspelet, lyckades att ta sig vidare i Champions League efter oavgjort borta mot Barcelona på Camp Nou! De som inte har lika bra smak som oss när det gäller val av fotbollslag säger att det var ett B-lag som vi spelade mot. Jag måste då säga att det var ett ganska hyffsat B-lag där två av spelarna kostade mycket mer än hela vår startelva. Vi får i ärlighetens namn skänka en tanke till PSV som klarade oavgjort borta mot Inter vilket var ett måste för vårat avancemang.

Nu får vi hoppas att spelet håller i sig över resten av jul- och nyårsperioden, som har ett lika galet spelschema som vanligt, och sen bara fortsätter hela vägen in i mål i mitten av maj! Och att vi får flytta in på nya White Hart Lane snart!

Jag vill passa på att önska alla Tottenhamfans, och speciellt till er som är medlemmar i THSS, en God Jul och ett Gott Nytt Liljevitt År!

Ta hand om er och era nära och kära!

COYS

/Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*