Inför Arsenal – Tottenham

Knappt har krutröken lagt sig från den fantastiska matchen i lördags förrän det är dags för en ny. Älskar mitt i veckan matcher. Det är som att få en extra påse lördagsgodis på en onsdag. Det är inte vilken godispåse som helst som det bjuds på, utan en på av allra finaste sort. Låt oss för allt i världens inte hoppas någon smugit ner några russin i påsen bara, för det kan förstöra vilken kväll som helst.

Kvartsfinal i Carabou Cup mot lillebror och chans till snabb revansch efter den pinsamma förlusten senast. I normala fall är Carabou Cup inget jag prioriterar och hade gärna sett att vi vilade så många som möjligt inför helgens match mot Everton. Men nu är det ju som sagt Arsenal vi möter och som vi dessutom förlorade mot alldeles nyligen. Då tycker inte jag det finns utrymme för att vila spelare. Sen må det vara så att den här cupen inte har så hög status, det kvittar i det här läget. Den här matchen ska bara vinnas. Det finns trots allt utrymme för rotation ändå. Eriksen, Son och Winks startade ju inte mot Burnley.

Läget i laget då? Vi har en hel del skador. Vertonghen, Dier, Aurier, Wanyama och Dembele missar definitivt matchen pga skador. Sanchez har börjat träna med laget och kan kanske vara med i truppen. En som definitivt är tillbaka är iaf Foyth. Försvararen har missat våra 3 sista matcher men ska nu vara redo för spel igen.

Även Arsenal dras med lite skador, framför allt i backlinjen. Frågan är hur mycket kraft Emery vågar lägga på den här tävlingen. Man har börjat glida efter Topp-4 i ligan och har inte råd att bränna onödigt krut på Carabou Cup. Men som sagt, det är NLD och Emery tar kommer nog ställa ett starkt lag på banan. Allt för att få chansen till en ”groupie” i omklädningsrummet efter matchen.

Hur kommer då Poch att ta sig an matchen? Jag tror vi får se ett starkt lag även om det blir lite rotation. En spelare jag hoppas få se är Llorente. Tycker han varit väldigt bra i sina korta inhopp på slutet. Men att Kane vilar mot Arsenal tror jag inte på. Kane vill spela de här matcherna och om Kane vill spela, så spelar han. Tror kanske vi kan ha plats för båda i den här matchen. Den här startelvan tror jag på:

Lloris
KWP-Toby-Foyth-Davies
Winks-Sissoko
Son-Kane-Eriksen
Llorente

Tror och hoppas på en fartfylld och rolig match. En rolig match för oss alltså. För inte förlorar vi 2 gånger på rad mot lillebror väl? Givetvis inte, utan vi tar en stabil 3-1 seger. Kane, Llorente och Winks målskyttar.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.