Efter Leicester – Tottenham, 0-2

Läget inför matchen? Nervös. Osäkert. Barcelona på tisdag.

Läget efter matchen? Lättnad. Lugn. Barcelona på tisdag!

Chocken som var dock när Pochettino presenterade startelvan. En startelva utan Harry Kane och Christian Eriksen för första gången sedan mars 2014 (Chelsea – Tottenham, 4-0).

I stället Son längst fram med Dele strax bakom. I övrigt en rätt ordinarie elva.

Första halvlek? Leicester hade mest moment inledningsvis i den halvleken. Sen började Spurs äta sig in mer och mer i matchen och precis, precis innan halvtid så kommer Son fri utanför boxen och avlossar. Otroligt vackert mål som ställer Schmeichel i Leicester-målet. 1-0 och precis som i FIFA-spelen så blåste domaren av direkt efter avspark efter målet. Perfekt timing.

Andra halvlek då? Spurs var bättre, hungrigare och snabbare än Leicester och det blir aldrig riktigt farligt. Leicester försöker och ibland blir det lite hett men Winks och Sissoko är där och sätter stopp oftast.

Sen kommer matchens spelare, Dele, han gör en repris av sitt Leicester-mål från 2015, bollen kommer in i boxen via Son och Dele följer den och nickar in. Hans 50:e mål (!) i Tottenham. 22 år gammal. Galet.

Matchen slutar 2-0, Pochettino får vila nyckelspelare inför Barcelona och 3 poäng in på kontot.