Inför Tottenham – Chelsea

Äntligen är Premier League tillbaka igen. Ligan har i och med bla Nations League haft ett kortare uppehåll och spelarna har förhoppningsvis slipat formen på annat håll inför stundande match. För idag, Lördag är det dags för säsongens första stora londonderby. Matcherna mot Chelsea brukar ge upphov till mycket god underhållning, om än vara väldigt svåra att sia om. Det är två formstarka lag som ska kapprusta på varsina planhalva, för visst är det så nära krig en Premier League-match kan komma när vi möter Chelsea.

Chelsea tycks ha hittat tillbaka till ett vinnande koncept med den nya tränaren Sarri, efter att ha gjort en smärre fiaskosäsong 2017/18. Hazard har hittat toppform och man är åter ett taktiskt bra lag som sällan släpper till mycket. Sarri ställer gärna upp i en 4-3-3 formation med Kante som defensiv pjäs på mittfältet. Alonso (vb) springer gärna med en bit upp på offensiv planhalva vid bollinnehav och Jorginho (cm) agerar någon form av maestro. Jag vill att Spurs utnyttjar Chelseas centrerade mittfältstrio genom att – som vi brukar vara så bra på – bredda ut spelet på ytterbackarna som står högt upp i plan. Dessa drar med sig Chelseas centrala mittfältare och då får Dele och Eriksen luckor att hämta boll i mitten. Alonso har många bra egenskaper men han positionerar sig inte alltid särskilt väl defensivt. Lucas Moura kan kanske hota på hans kant.

Vad krävs av Spurs för tre poäng? Det är ovärderligt att Dele och Eriksen kommer till spel i denna bataljen. Vi spelar våra offensivt bästa matcher när dessa två herrar får spela tillsammans med Kane. Blickar tillbaka med glädje på hur det såg ut mot Man U. Det är en bonus om Vertonghen startar bredvid Toby, jag tror att Foyth är redo för den här matchen om så skulle krävas. Till sist hoppas jag att Sissoko får lämna plats åt Winks på mittfältet. Även om fransmannen har varit bra under en period så tycker jag att Winks ska spela bredvid Dier. Framförallt på grund av tempot i kombination med passningsspelet som den unge engelsmannen bidrar med.

Möjlig startelva:

Lloris
Aurier – Toby – Vertonghen – Davies
Dier – Winks
Lucas – Eriksen – Dele
Kane

Min önskan är att Dele fortsätter att göra mål mot Chelsea, att Winks blir ”man of the match” och att Eriksen visar sitt rätta jag.

Mitt tips: 3-1, mål av Dele, Kane x2

COYS

Noel Skoglund

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*