Crystal Palace – Tottenham 0-1

På ett regnigt Selhurst Park tog Tottenham sin sjunde bortaseger av åtta möjliga i årets Premier league. I en match som länge kändes som en typisk 0-0-match lyckades Juan Foyth nicka in det enda målet efter en av väldigt många hörnor och fick därmed stor personlig revansch efter straffsituationerna förra helgen.

Foyth fick som sagt chansen bredvid Alderweireld i mittlåset. I övrigt var det inga större skrällar i startelvan förutom att Wanyama fick chansen bredvid Sissoko på innermittfältet.

Kvalitetsmässigt så var det ingen bra match av något av lagen. Regnet gjorde gräsmattan tung och Tottenham hade svårt att sätta tempo i passningsspelet. Samtidigt stod Crystal Palace lågt i försvarsspelet och krympte ytorna, samtidigt som de anföll i snabba omställningar, främst genom den förre Tottenhamtalangen Andros Townsend, som hade den bästa chansen i första halvlek när han sköt i burgaveln.

Trots stort bollinnehav så skapade Tottenham inte mycket mer än två halvchanser. Den ena skapade Sissoko på egen hand när han med kraft, tur och skicklighet tog sig förbi två spelare innan skottet hann blockeras. Den andra får Kane till skänks utanför straffområdet, men skottet kunde Hennesey tippa till hörna. Innan halvleken tog slut tvingades Trippier att utgå med en skada, där Aurier ersatte.

Den andra halvleken såg ut som den första och känslan var att en fast situation skulle bli avgörande, då det i princip bara var då det skapades vassa chanser. I den 66 matchminuten kommer också målet efter en hörna. Kane vinner en nickduell men bollen räddades på mållinjen, innan Foyth nickar in returen. Efter målet skapar Crystal Palace flera bra lägen och borde nog ha kvitterat. Lloris gör dock en riktigt bra match och får mycket välförtjänt hålla nollan.

Fem punkter:

  • Tottenham vinner ännu en match utan att imponera, vilket i sig imponerar.
  • Davies och Aurier måste träna inlägg och lära sig att använda färre tillslag. Bollen kommer alldeles för sällan in i straffområdet från dessa två.
  • Sissoko gör ytterligare en bra match. Just nu känns han som en stark utmanare för startelvan även när alla innermittfältare finns tillgängliga.
  • Kane är fortsatt svag i spelet, men är ändå högst inblandad målet.
  • Lloris visar att han är en av världens bästa målvakter när han stannar kvar på mållinjen. Bra för självförtroendet att få hålla nollan nu också.

Nu närmast väntar ett landslagsuppehåll innan Tottenham har tre oerhört tuffa matcher, med Chelsea på Wembley först ut. Då är det dags att vända på trenden mot topplagen.

COYS!

Mathias Wallmon

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*