Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane (2L) celebrates scoring his team's second goal during the UEFA Champions League group B football match between Tottenham Hotspur and PSV Eindhoven at Wembley Stadium in London, on November 6, 2018. (Photo by Ben STANSALL / AFP) (Photo credit should read BEN STANSALL/AFP/Getty Images)

Tottenham – PSV Eindhoven 2-1

Tisdagskväll och äntligen dags för Champions League igen. Så kände jag och säkert många med mig. Dessutom mot ett lag vi bör slå 9 gånger av 10. Den 10:e gången utspelade sig ju för 2 veckor sedan, så det här skulle bli en bra kväll. Poch ställde upp med ett offensivt lag. Eriksen, Kane, Alli, Son och Lucas fanns med från start. Här skulle det bli åka av.

Åka av blev det ju verkligen. Knappat hade man hunnit parkera sig i soffan, hällt upp drickan och tagit fram tilltugget förrän PSV nickar in 0-1 på en hörna. En ynka minut hann det gå innan vi lyckats sätta oss själva i klistret igen. Det är Alli som tappar markeringen på PSVs bästa offensiva huvudspelare, de Jong som sen relativt enkelt kan nicka in ledningsmålet. Varför man låter Alli markera honom är väl lite av en gåta. Det största hotet på fasta situationer bör någon mer defensivt skicklig spelare ta hand om enligt mig.

Med 0-1 i baken så trampar vi verkligen gasen i botten. Vi öser på med nästan allt framåt och vi skapar många chanser som borde blivit mål. Lucas kör slalom genom hela PSV, Alli och Eriksen har en gyllene dubbelchans, Kane missar och Alli bränner igen. Är det inte Zoet i PSVs mål som storspelar så är det en försvarare som kommer och täcker bort bollen i sista stund. När domaren blåser av för halvtid så ligger vi väldigt oförtjänt under med 0-1.

I pausen förväntar nog många sig att Lamela ska komma in istället för en ganska blek Son, men när spelarna kommer ut till andra halvlek så är laget oförändrat.

Andra halvlek fortsätter precis som den första. Vi öser på framåt och PSV försöker kontra på oss. Det är väldigt mycket spel utanför PSVs straffområde där vi försöker hitta in med svåra instick eller inlägg från kanterna. Men bortalaget förvarar sig heroiskt och lyckas freda sitt mål. Till sist står Lamela redo att hoppa, redo att frälsa oss ännu en gång. Han ersätter lite konstigt nog en väldigt pigg Lucas och Son får vara kvar på planen.

Vi fortsätter försöka dyrka upp PSVs bunkerförsvar, men lyckas inte spränga in bollen. Så i den 75:e minuten gör Poch ett dubbelbyte, Llorente och Trippier in, Aurier och Son ut. Med Llorente på plan börjar det hända saker, helt plötsligt vinner vi några höjdbollar och det dröjer inte länge förrän Llorente väldigt vackert skarvar ner bollen till Kane som fint borrar in bollen bakom fantomen Zoet. 1-1 är ju egentligen ett dåligt resultat för bägge lagen så vi fortsätter ösa på. Men mitt i pressen sticker PSV upp och den gamla Arsenalspelaren Donyell Malen får ett väldigt bra läge som Gazza styr undan. Strax efter så slår Davies sitt 711:e inläggg, det första lyckade tror jag och då dyker han upp än en gång. Allas vår egen Harry Kane. En nick som via en försvarare letar sig in i mål. 2-1 och CL lever igen! Domaren visar 6 övertidsminuter och PSV försöker flytta upp laget igen. Men närmre än ett skott/inlägg från nästan död vinkel kommer dom inte. Vi tar en mycket välförtjänt och välbehövlig seger.

Lite kort efter matchen då:

– Llorentes inhopp var väldigt bra. Bra att han fick lite tid att jobba på idag, inte bara 2-3 minuter.
– Davies och Aurier, hur är det möjligt att misslyckas med så många inlägg?
– Alli är tillbaka. Skönt då hans djupledslöpningar är ett stort hot mot motståndarna. Missar idag, men målen kommer.
– Winks är idag igen väldigt bra. Vårt hjärta och våra lungor.
– Kane gör en blek insats, ändå står han där som matchhjälte än en gång.
– Surt att Inter lyckas kvittera mot Barcelona. Nu krävs det förmodligen 6 poäng till för att gå vidare.

Matchen 3 bästa hemmaspelare:

+++ Winks
++ Sanchez
+ Gazza

Nu blickar vi framåt och mot helgens match mot Crystal Palace. Där hoppas vi att vi får bättre utdelning på våra chanser!

COYS!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*