Inför: Wolves – Tottenham

Tänk dig att du slår dig ned i ett smalt och avlångt cylinderformat objekt. Du lutar dig tillbaka samtidigt som du knäpper fast det där gagatsvarta bältet gjort i plastfiber som sitter strax till vänster om dig. Du andas djupt, blundar innerligt och låter fantasin flöda.

Helt plötsligt befinner du dig i en svunnen tid i en galax långt, långt borta. Du står utanför White Hart Lane. Doften av uselt grillad korv briserar i din näsa, samtidigt som dina öron uppfattar sångerna från hejdlöst berusade ungkarlar och tjoande familjeskaror. Dina ögon uppfattar de där halsdukarna som knappast lever upp till epitetet ”Official merchandise”. Du löser din biljett och äntrar katakomberna under The Lanes läktare. Stämningen är makalös. Helt plötsligt står du där med en ljummen folköl i ena näven och en iskall köttpaj i den andra. Väl uppe på läktaren söker du med blicken efter dina hjältar Kane, Eriksen och Pochettino. Helt utan resultat. Istället ser du Redknapps rödblommiga kinder vid bänken, Modrics flottiga blonda hår som viner i vinden samt en helt matchtrupp som inte alls kan kallas kontemporär jämfört med vad du är van vid. Summan av dessa delar får din hjärna att dansa en smärre nostalgidans och din mun brister ut i ett ”Vad sjutton?!”.
Denna plats hette White Hart Lane, i folkmun kallad ”The Lane”. Och det var precis och exakt där vi senaste utförde ett slag på det gröna gräset mot Wolves. En frejdlös och trist match som resulterade i 1-1 efter mål av Modric för oss och Steven Fletcher för vargarna.

Vi får inte förlora oss själva!

Detta var som sagt en svunnen tid, men ändå är det enbart sex år tillbaka i tiden. Det faktumet är något som vi fans tämligen enkelt och alldeles för ofta tenderar att glömma bort. Ofta sätts en kravbild i våra egna supporterled som baseras på de senaste 2-3 säsongerna där vi på allvar utmanat i toppen. Faktum är att vi tidigare verkligen inte varit bortskämda med topprestationer och titelstrider. Förlorarmentalitet och mittenplaceringar är något som i (nästan) alla tider definierat Tottenham. Så därför vill jag passa på att rikta ett varningens finger; Håll till godo mina vänner, och uppskatta det väldigt fina och storslagna som just i detta nu faktiskt håller på att byggas upp inom vår förening.

Omvandla frågetecken till utropstecken:

Under hela hösten anser jag att vi har haft flertalet frågetecken. Likt; Behöver Harry Kane vila? Hur påverkade är egentligen spelarna av sommarens VM-slutspel? Är Lloris aktier totalt förda till graven efter rattfyllan? Vad händer egentligen med arenabygget?

Frågorna är många och svaren är sparsamma eller svårtydda. Även om jag personligen sitter högst lugnt i min egna lilla supporter-eka, så har detta onekligen framställt en del orosmoln och frågetecken kring hela föreningen och klubben. MEN, ”In Pochettino we Trust” är ord som jag själv skanderar högt, och det tycker jag att fler borde göra. Vi borde även ge Levy ett högre erkännande. Ty han är en ytterst skicklig företagsman som inte lämnar något åt slumpen. Medan vi supportar yrkar på quickfixes eller radikala förändringar, så sitter han redan lugn och sansad med en välutformad plan.

Förväntingar på matchen:

Trots detta så har vi gjort våran bästa ligastart sedan Premier League startade, vilket får anses som allt annat än ett misslyckande. I de tre senaste matcherna (PSV, Man.City och West Ham) har spelet äntligen börjat snurra igång. Mycket tack vare att Lamela lyser så oerhört starkt och att vi sakta men säkert börjar få tillbaka andra nyckelspelare så som Eriksen och Dele. Lägg då till att Winks har kommit tillbaka och gjort det med stor bravur. Förhoppningsvis har vi kommit till ett trappsteg där saker och ting kan börja vända, och därmed omvandla frågetecken till utropstecken!
Min känsla och ingång till matchen mot Wolves är med andra ord positiv.

Wolves kommer i sin tur och från en hyfsat imponerande start. 15 poäng på 10 matcher och stundtals mycket bra spel där dom dessutom ligger över stora klubbar likt Leicester och Crystal Palace i tabellen. Dock har de två raka förluster i baken efter två tighta matcher mot Watford respektive Brighton. På hemmaplan har de blandat och gett. Men vi kan förvänta oss ett taggat hemmalaget som kommer allt för att ta hem tre pinnar.

Nyckeln är att fortsätta rulla på lika bra och vara lika rörliga som föregående matcher. Startar Eriksen och Dele så tror jag att segern är starkt inom räckhåll. Det märks tydligt hur mycket mer tillfreds Kane är när han har sina två bästa kompanjoner, Eriksen och Dele, bredvid sig.

Mitt matchtips lyder: 1-3.
Dele Alli sätter en balja och Kane målar dit två bakom Rui Patricio!

Matchinformation:
Avspark: Lördag 3/11-2018 kl.20.45 svensk tid.
Tvsändning: Viasat, Viaplay.
Arena: Matchen spelas på Molineux Stadium.

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

2 kommentarer

  1. Du skriver fantastiskt bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*