Inför PSV – Tottenham

 

Inför kvällens match är det i princip vinna eller försvinna som gäller för Spurs denna upplaga av Champions League.

 

Efter att ha slarvat bort en match i Milano samt inte orkat stå emot på Wembley är det dags för Spurs att åka över vattnet till Holland och visa att man fortfarande vill leka med de stora lagen denna säsong. Visst, poängtapp behöver nödvändigtvis inte betyda att det är helt kört men att vägen till avancemang är betydligt svårare. PSV är laget som lagen måste slå i gruppen för att inte halka efter.

När Championshymnen åter rullar ikväll är det som att de regniga bortamatcherna mot Huddersfield är bortblåsta och de liljevitas skimmer lyser starkare, men efter de senaste säsongerna har vi länge sagt att det är dags att kliva ur skuggan av de stora lagen och visa att man faktiskt kan gå långt i turneringen. Upp till bevis.

Skadeläget ser något bättre ut än mot Barcelona i senaste cupmatchen men Spurs saknar fortfarande Vertongen och Alli som viktiga pjäser medan Rose, Wanyama och Janssen också är borta mot PSV. Vertongens skada tvingar ju Pochettino att spela med en fyrbackslinje och fastän trebackslinjen är stark så är jag absolut inte en motståndare till hans 4-2-3-1 spel. Dock har Dier inte kommit tillbaka till den form han va när vi spelade detta system bäst, när han sjönk ner i banan och tryckte upp ytterbackarna i anfallsspelet. Han måste vara på topp för att det systemet ska funka, annars blir det ett långt lag och lite för stora spelytor för kontringar. Givetvis vill jag se en Dembele på banan men Winks visade mot Barcelona (särskilt i andra halvlek) att han är redo för dessa matcher. Winks har en energi som behövs på mittfältet men tyvärr saknas de där raka passningarna som egentligen bara Eriksen kan leverera. Dembeles spel innehåller heller inte detta men ett helt annat driv med bollen som förtrollar mig varje match.

Senaste rapporterna säger också att Eriksen är osäker till matchen och kommer att prövas på uppvärmningen. Givetvis är han viktig men jag kan tycka att vi ska slå Holländarna utan honom och är han minsta osäker är det bättre att vila honom till matchen mot City på måndag.

 

Spurs spel har inte direkt varit självspelande utan hittills denna säsong är det mer individuella prestationer som avgjort matcherna och det är ju viktigt att inte endast Kanes form kan vara avgörande men det ordnade spelet fastnar ibland. Lucas och Lamela har visat engagemang medan jag sitter och väntar på en sliten Son ska komma in i säsongen på riktigt. Son har haft en lång säsong och Poch har vilat honom klokt men hans dysfunktionella anfallsspel är något som laget saknar i vissa matcher. Det är viktigt att vi inte fastnar i föregående säsongers förbannelse med att vi skjuter på allt som rör sig men väldigt få bollar går i mål.

Just denna match vill jag se ett optimistiskt Spurs, ett Spurs som lyckas skaka av sig spelet som varit hittills och känner att man faktiskt kan vara med och konkurrera. Det gör inget att vi släpper in ett mål så länge vi gör minst två. Dags att hitta glädjen igen.

 

Framtiden är liljevit.

 

Såhär vill jag starta ikväll

             Lloris

                    Trippier  Sanchez  Toby  Davies

                  Dier    Dembele

                  Lamela   Eriksen (?)   Lucas

               Kane

 

/Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.