West Ham – Tottenham 0-1

Lagen vandrar ut på London Stadium i sällskap med de sedvanliga såpbubblorna. Nionde omgången av Premier League väntar, ett hett Londonderby, där det skiljer elva poäng mellan lagen, från Spurs på femte plats till West Ham på femtonde.

Lagen ställer upp med följande startelvor. West Ham: Fabianski – Creswell, Diop, Balbuena Zabaleta – Rice – Yarmolenko, Noble, Snodgrass, Felipe Anderson – Arnautovic. Tottenham: Lloris – Davies, Sanchez, Alderweireld, Trippier – Winks, Dier – Sissoko, Lamela, Moura – Kane. Noteras att både Dembele och Eriksen återfinns på Tottenhams bänk, efter skador.

West Ham har varit ligans femte mest köpglada lag i sommarens transferfönster, och det har märkts att Manuel Pellegrinis gäng har behövt tid för att bli samspelt. Det har dock sett bättre ut de senaste matcherna och lagen har likvärdig form inför detta möte.

Det märks redan från början att matchen kommer att bli ett tufft ställningskrig med många närkamper, där mycket kommer att avgöras på mittfältet. Hur kommer frånvaron av både Dele Alli och Christian Eriksen att märkas?

I Tottenham glänser framför allt en pigg Lucas Moura och en brytningssäker Toby Alderweireld i matchinledningen. Toby är verkligen överallt i försvaret. West Ham tvingas till ett byte i 38e minuten, då Yarmolenko drabbas av en förmodad hälseneskada och i smärtor blir utburen på bår. In kommer istället Diangana.

I 44e minuten står Sissoko för ett lysande förarbete, där han från kanten fintar(!) sig loss och slår ett perfekt inlägg till Lamela som med en fin nick gör 1-0 till Spurs. Resultatet står sig till pausvilan. Noterar att, förutom tidigare nämnda Toby och Moura, har Winks och Lamela varit bäst i bortalaget.

Andra halvlek börjar med en fin nick av Arnautovic mot krysset, efter att Sissoko sålt sig billigt. Bollen ser ut att gå i mål, men Lloris vill annat. Med en lysande enhandsräddning styr han bollen till hörna. Världsklass på den räddningen! West Ham har skapat tryck i andra halvlekens inledning, i sin jakt på kvittering.

Vi ser en fortsatt pigg Lucas Moura, vilken fart med bollen under kontroll den mannen har! Robert Snodgrass utdelar en ful tackling med dobbarna före mot Moura, vilket borde ha renderat i ett gult kort. Publiken buar ut brassen för filmning, men väl synliga spår av dobbarna på smalbenet bevisar motsatsen.

West Ham gör sitt första byte i 57e matchminuten, då Chicharito ersätter en för dagen blek Felipe Anderson. Mark Noble drar på sig ett gult kort i 59e. Vi noterar under andra halvlek att Lloris räddar Arnautovic skott till hörna, att det hettar till rejält mellan Arnautovic och Sanchez, samt att Harry Kane varit osedvanligt osynlig i denna match.

Noble byts ut mot Antonio i matchminut 72. Vi välkomnar Moussa Dembele tillbaka då han kommer in istället för Lamela i 75e minuten. Snodgrass åker välförtjänt på en varning i 81a. En för dagen mindre lyckosam Harry Kane går av i 85e till förmån för Llorente. Härligt att se danske Eriksen tillbaka då han kommer in istället för Sissoko i 89e.

Fjärdedomaren visar upp fyra minuters tillägg. Arnautovic får ytterligare ett tillfälle att kvittera genom ett friläge i 91a, men Lloris stoppar honom även denna gång. Trots West Ham- offensiv klarar vi att hålla 1-0-överläget matchen igenom, tack vare vår kapten och världsmästare Hugo Lloris.

Återigen har vi lyckats bärga tre poäng utan att glänsa. Ett hemmastarkt West Ham hotade oss men lyckades aldrig överlista Lloris och övriga försvaret. Nu har vi både Dembele och Eriksen tillbaka, vilket lovar gott inför fortsättningen.

COYS!

/Tomas Jansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.