Inför Tottenham – Barcelona

 

Champions League igen för Spurs och även om årets upplaga av turneringen inte startade på det sättet många av oss ville är det tidigt in i turneringen och det är onsdagar som dessa man lever för.

Det är fortfarande en känsla av att vara nykär som infinner sig när det dagas för dessa matcher då vi inte varit bortskämda med Champions League historiskt. Därför kittlar det extra mycket när en av Europas giganter flyger till London. Det är dags att åter igen grusa ett spanskt maskineri.

 

Senaste matcher mot Inter gjorde själsligt ont att se och visst finns det ett litet orosmoln över klubben, arenan (arenorna?), vissa spelare men jag måste räta min rygg, luta mig bakåt och säga att jag går all in ikväll. Spurs må vara lite mer ojämna i denna fas av säsongen men när det vankas europaspel av denna dignitet känns det som vissa spelare mår och därmed spelar bättre.

Mycket av min känsla kommer ifrån att vår kapten tycks vara redo för spel. Visst vi har bra substitut men ingen av samma kaliber att faktiskt kunna avgöra en match, främst genom sina ledaregenskaper. Dock finns det en trio som inte kommer till spel. Vertongen och Alli (som lyfter sig i stora matcher) är skadade men mest kännbart är ändå att Eriksen inte är spelbar förrän efter landslagsuppehållet. Visst, nu kommer inte Spurs äga bollinnehavet i matchen men när det kommer till snabba spelvändningar finns det ingen i truppen som kan fördela bollarna så väl som dansken.

Jag ser (som vanligt) också med ledsna ögon att Dembele är högst osäker. Det är en spelare som jag tror skulle passar väldigt bra mot ett sådant motstånd då han skyddar bollen bäst i laget. En spelare som man kan avlasta spelet på några sekunder innan man flyttar upp laget är viktigt för att inte falla för djupt ner mot Barcelona. Där ser jag att det riskerar att bli lite längre bollar mot Kane som får ta den rollen. Aurer är också borta men jag ser Trippier ändå som en startspelare mot Barcelona.

Barcelona är alltid Barcelona oavsett vad deras formkurva visar. De känns dock inte lika totalöverlägsna längre vilket ger ett större lugn men i Champions League presterar de alltid och de har vi en viss Argentinare på planen.

Hur ställer Pochettino upp då? Då Vertongen är borta ser jag en fyrbackslinje där Dier möjligtvis kommer falla ner som en ”falsk mittback” när våra yttrar tar steget upp. Jag slänger ut kurvbollen Wanyama med i mitt tycke, då jag tror att Poch vill ha en viss fysik på mitten, men Winks är nog före i Hierarkin. Det jag vill se är tålamod av Spurs i matchen. Man vinner inte några fotbollsmatcher genom bollinnehav lågt i banan men Barcelona hugger på minsta lilla när det finns chans och då går det inte att gå bort sig i presspelet eller att ta chanser lågt ner på egen planhalva. Nej tålamod behövs och kvalitet i det man gör, så får Spanska armadan åter vända hem från London tomhänta.

 

      (Min laguppställning ikväll)

Lloris

     Trippier  Sanchez  Toby  Davies

         Dier    Wanyama (troligtvis Winks)

    Lucas   Lamela   Son

         Kane

 

 

//Johannes Glanz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*