Inför Huddersfield – Tottenham

Det har varit en minst sagt märklig start på säsongen för Tottenhams del, vilket har tagit med oss supportrar på en emotionell bergodalbana, med stora grandiosa vinster mot boogie-laget Manchester United på Old Trafford, och besvikna poängtapp mot Watford och Inter. Det har varit förvirrande, inte minst sagt allt som har hänt kring lagkaptenen Hugo Lloris, som också har ådragit sig en lårskada (fortfarande högst tveksamt huruvida detta faktiskt är fallet, men vi får väl gå på vad klubben säger …) och även om det kan vara svårt att säga huruvida det ena har med det andra att göra, så kan man ändå lugnt konstatera att det inte har varit till våran fördel att ha vår lagkapten arresterad för ratfylleri under en hektisk och vital del av säsongen, med Champions League spel mot Inter, Barcelona och PSV på horisonten.

Men efter ligavinsten mot Brighton och cupvinsten mot Watford på straffar, så ser det trots allt ut som att Tottenham kan ha ridit ut stormen, för denna gång, och tagit sig tillbaka på rätt bana igen. De uppkommande matcherna är dock viktiga för att återigen etablera självförtroendet i laget och komma in i en vinnande rutin och mentalitet.

För Huddersfields del ser det mörkare ut. The Terriers har ännu inte lyckats med att vinna en enda av deras första sex matcher under säsongen, och redan i våras kunde man se hur de började svaja, då de enbart tog med sig en vinst från deras sista 10 ligamatcher säsongen 2017/2018. Huddersfield mötte senast Leicester och de började bra med att gå upp i ledning, men efter fatala misstag i defensiven föll de ihop och det slutade med en sur 3-1 förlust för Huddersfields del. Det är av högsta prioritet att de håller ihop i defensiven, då deras attack är tandlös. Enligt statistik från Opta, så har Huddersfield inte lyckats med att göra mer än ett mål i en Premier League match sedan i februari i år, och under deras inledande sex matcher denna säsong har de enbart lyckats göra tre mål. Det talar alltså inte för att Paulo Gazzaniga, Tottenham’s tredjemålvakt, kommer att ha särskilt fullt upp. Om man ser till statistiken alltså.

Det mest kaotiska utan tvekan är för tillfället Tottenhams målvaktssituationen, med Gazzaniga som har fått kliva in mellan stolparna, med både Lloris och Michael Vorm (knäskada) borträknade från spel. Den unge argentinaren har hittills gjort bra ifrån sig och i ligacupmötet med Watford, som gick till straffar, slutade det med att han räddade två straffar med handfasta grepp. Lovande med andra ord.

Mauricio Pochettino har verkligen lyckats visa vilket djup han har i sin spelartrupp, så tidigt in på säsongen, och han har redan använt 23 av sina spelare, vilket gör dem till det lag som tillsammans med Manchester United och Huddersfield (22) har använt flest spelare sedan säsongen började. Detta visar trots allt på att vi har en häftig rotation i truppen som fortfarande kan prestera, då många av de matcher vi har förlorat har varit mycket snopna uddamålsförluster, vilket såklart gör mer ont men som också till viss del har sin förklaring i rotationen på grund av diverse omständigheter. Även inför denna match kommer Pochettino behöva rotera en del och det återstår att se hur han väljer att lägga upp det. Allas våran favorit och danska geni Christian Eriksen är borträknad från spel och klubben uppger att det rör sig om magproblem. Serge Aurier har dragit på sig en lårskada efter onsdagens möte med Watford och det återstår att se huruvida han kommer vara fit nog att spela. Lloris och Vorm är som tidigare nämnt också ute.

Trolig startelva:

Moura

Son, Alli, Lamela

Winks, Wanyama

Rose, Sanchez, Alderweireld, Trippier

Jag anser att detta är det perfekta tillfället att fortsätta ge spelare, som kanske inte har tagit en självklar plats i startelvan inför de där toppmatcherna, en chans att visa sig igen. Spelare som Wanyama och Winks som kommer tillbaka från skada borde absolut få en chans att jobba sig tillbaka in i spelet och jag hoppas att Pochettino vågar lämna ute Harry Kane och se vad som kan hända om han släpper lös Lucas Moura däruppe, med Erik Lamela som verkligen har visat framfötterna då han har kommit in från bänken. Det har varit tråkigt att se Davinson Sanchez få så lite minuter och Jan Vertonghen, som verkligen har varit en klippa, kan behöva få vila lite, och när passar det bättre än mot ett (förmodat) tandlöst Huddersfield? Detta kanske är något mer av en önskad än en trolig startelva, då jag tror att Pochettino kommer gå något mer åt det konservativa hållet och spela spelare som har mer minuter i benen sedan tidigare, men det går ju alltid att önska. Det hade varit bra att få dunka in några mål, och låta Gazzaniga hålla nollan, så jag tror att Tottenham kommer vinna 4-0 med mål från Moura, Lamela, Son och Alli.

COYS!

/ Emma Tobiasson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.