Inför Spurs – Watford (Ligacupen)

Carabao Cup heter den numera, den utskällda cup som tidigare gick under namnet Ligacupen. Den minst prestigetyngda turnering man kan spela som professionell spelare i de högre engelska divisionerna. Tävlingen i sig delar supportrar i två läger, ett som önskar att fokus läggs annorstädes och att man gärna åker ur så fort det bara går och ett som ser cupen som ett tillfälle att vinna något över huvud taget. För egen del håller jag mig någonstans mitt emellan dessa läger. Vi kanske inte behöver lägga kraft på ytterligare en turnering med den trots allt tunna trupp vi förfogar över. Vinner man turneringen är man garanterad en plats i Europa League nästa år och högre än så siktar vi ju så klart. Samtidigt är en pokal en pokal och det här är den särdeles enklaste av dem att bärga. Vår klubb behöver verkligen en pokal. Våra spelare behöver verkligen en pokal.

Efter tre uddamålsförluster i rad ingav helgens uddamålsvinst mot Brighton något av en förlösande känsla. Matchen i sig var visserligen inget att lägga på minnet men att vinna vad som bara kan liknas vid en klassisk engelsk ligamatch, i hällande regn dessutom, måste bara anses starkt för ett lag som ifrågasatts hårt på senare tid. Att Brighton i ligaspel inte förlorat på hemmaplan sedan mars månad och bland andra besegrat Manchester United två gånger under denna period ger inte mindre betydelse åt vinsten.

Nu står återigen Watford för motståndet, dock inte troligt samma Watford vi förlorade mot. Likt de flesta lag i Premier League väljer man nämligen att rotera friskt när ligacupen kommer på tal. Senaste ligacupmatchen mot Reading roterade man samtliga spelare jämfört med ligamatchen innan. Mot Tottenham tror jag att man går fram lite mer blygsamt med ändringar. I övrigt spel har man som bekant gått överraskande bra och trots förlust mot United och kryss senast mot Palace ligger man på en fjärdeplats i ligan.

Pochettino har även han flaggat för ändringar på 5-6 positioner jämfört med mot Brighton. Gazzaniga kommer att vakta målet under rådande skadeläge och i sitt blott andra framträdande för klubben senast gjorde han ett stabilt intryck och även om han inte riktigt fick chans att visa all sin kapacitet kan vi ändå konstatera att han slår både Vorm och Lloris på fingrarna vad gäller spel i luftrummet, något som varit något av en akilleshäl för vår defensiv på senare år. Vi kan även, enligt rådande rotationslogik, anta att Aurier, Davinson och Davies mönstras. Jag tror att startelvan kommer se ut något i stil med detta:

Gazzaniga

Aurier – Davinson – Jan – Davies

Dembele – Winks

Lamela – Eriksen – Dele

Kane

Med tanke på skådeplatsen för matchen tror jag Dele kommer vara på spelhumör och således starta. Lamela har gjort sig förtjänt av att starta medan Winks behöver matchminuter. Kane behöver också spela och ta tillvara på det framåtfall han gjorde senast. Bortamatch mot Huddersfield står på menyn på lördag och efter det ett särdeles tufft möte på Wembley mot självaste Barcelona.

När vi ändå är inne på bortamatcher, vilket vi ju upplevt i snart ett och ett halvt år, är matchen mot Watford närmast unik i sammanhanget. Vi har ju ”fördelen” av att spela matchen på hemmaplan men eftersom Wembley är upptagen för tillfället blir det vår sekundära arena (eller i detta fall tredjevalet) Stadium MK i Milton Keynes, ca åtta mil norr om London, som står för gräsmatta och läktare. Detta kan naturligtvis påverka utfallet i matchen, men borde inte beröra Spurs nämnvärt givet rådande läge.

Jag tror vi vinner matchen klart, 3-0 efter mål av Dele, Kane och Lamela. Gazzaniga räddar straff i slutminuterna.

Matchen spelas onsdag 21:00 och kan ses genom Eurosport Player.

Skrivet av Niclas Mahlm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.