Tottenham – Liverpool 1-2

Matchskribenten på läktarplats på ett soligt och välfyllt Wembley. Mycket trevlig uppladdning tillsammans med andra Tottenhamsupportrar från både Sverige och Norge.

Vår omstart i PL efter landslagsuppehållet slutade tyvärr i besvikelse när Liverpool åkte hem med alla tre poängen, efter en 2-1-seger. Wijnaldum och Firmino, en i varje halvlek, avgjorde matchen för Liverpool, som hade totalt tio skott på mål.

Tyvärr var vi inte på tårna när matchen började, och det var endast en offsideavblåsning som gjorde att vi undvek ett baklängesmål redan i andra minuten.

Vad finns det att säga om vår insats i övrigt? Harry Kane känns inte alls i form, möjligen pga det utdragna VM-spelet. I vilket fall finns det minst en nivå till hos 25-åringen som vi inte fått se på ett tag. Även Danny Rose har inte nått upp i normal standard. Tryggheten bakåt falerar när Lloris saknas i målet.

Överhuvudtaget tror jag vi lider av att vi har så många VM-spelare, som helt enkelt är lite slitna.

Bäst i Spurs denna dag tycker jag Lucas Moura är. Pigg och snabb, alltid på hugget. Hade hans skott gått stolpe in istället för ut hade matchbilden kunnat bli helt annorlunda.

Men det finns alltid ett ljus i mörkret. Lamelas tröstmål på stopptid visar på kvaliteterna i Spurs. Säsongen är lång och formen förändras ständigt. Det är ingen tvekan om att Poch har de verktyg som krävs för att ändra den rådande situationen, men förändringen bör nog ske hyfsat snart, om vi ska haka på de övriga topplagen. Vi stannar nu på nio poäng, medan Liverpool redan är uppe på 15.

Nu laddar vi om till CL och Intermatchen på tisdag.

COYS!

Tomas Jansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*