WATFORD, ENGLAND - SEPTEMBER 02: Christian Kabasele of Watford is tackled by Lucas Moura of Tottenham Hotspur during the Premier League match between Watford FC and Tottenham Hotspur at Vicarage Road on September 2, 2018 in Watford, United Kingdom. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Watford – Tottenham 2-1

Det var ett soligt Vicorage Road och en leende Elton John som välkomnade Tottenham för en match mellan 2 lag som stod på full pott efter 3 matcher.

Poch gick som väntat tillbaka till 3-backslinje igen, Sanchez ersatte Dier i startelvan och tog plats mellan Toby och Verth. Som vi visste sedan innan så missade ju Hugo matchen och Vorm tog plats mellan stolparna. Kane tog hand om kaptensbindeln. Frågan är väl om han kommer lämna tillbaka den?

Matchen började ganska jämnt, men Tottenham tar snabbt över mer och mer. Davies och Trippier kommer fram fint längs kanterna, Eriksen i sin djupare position får mycket boll och kan fördela den på ett bra sätt. Alli försöker med än det ena, än det andra svåra konststycket. Ibland går det hem och då blir det fantastiskt sevärt, men ibland missas det och då ser det slarvigt ut. Men jag personligen älskar lirare och tycker Alli har höjt sig en nivå från förra året. Lucas fortsätter på den inslagna vägen och hotar ständigt Watfords backlinje. Demeble och Kane har det tyvärr kämpigt, bägge ser tunga och långsamma ut.

Vi skapar en del halvchanser, närmast är väl en lobbnick från Alli som smiter utanför. Tycker vi har riktigt bra koll på matchen i första halvlek. Watford hotar inte speciellt mycket. Men 0-0 står sig halvleken ut.

Inga byten görs i paus, utan samma elva får fortsatt förtroende. Vi fortsätter äga matchen, spelar runt bollen bra och försöker få igenom bollar på djupet till Kane och Lucas. Men Watford försvarar sig med den äran fram till den 54:e minuten. Lucas fångar upp en boll som är på väg ut ur straffområdet, vänder upp och drar iväg ett inlägg som träffar Doucoure i bröstet och bollen smiter in vid Fosters stolpe. Välförtjänt 1-0 till Spurs.

Efter målet så fortsätter vi äga bollen, men Watford sticker upp och Toby håller på att bjuda tillbaka för självmålet men hans nick tar i vår ribba och ut. I övrigt så har vi ganska bra koll på motståndarna.

Men så runt 65 minuten så kommer en händelse som ändrar matchbilden helt. Deeney manglar Sanchez i en duell och det blir en del tuffa tacklingar direkt efter. Här vaknar publiken och Watford till. Plötsligt är dom som ett helt nytt lag, vinner varenda närkamp och trycker ner oss i knät på Vorm. Det tar inte lång tid heller innan Deeney nickar in 1-1 efter en frispark. Kane tappar markeringen fullständigt och Deeney avslutar snyggt.

Ännu mer stärkta av målet så pumpar Watford på än mer. Dom springer, tacklar och vill betydligt mer är Tottenhamspelarna. Som ett brev på posten så kommer även 2-1, nu efter hörna. Verth och Demeble visar prov på usel markering och Cathart kan nicka in ledningsmålet.

Väl i ledning så kryper Watford tillbaka i planen igen. Vi återfår bollinnehavet,men skapar inte någon riktigt het målchans. Llorente ersätter Toby i 80:e, Winks kommer in för Dembele och i 90:e ersätter Rose Davies. Men inget hjälper och Watford vinner sin fjärde raka match. Vi får ta nya tag mot Liverpool i nästa omgång.

Bäst i Spurs:

+++ – Lucas.
++ – Alli
+ – Trippier

Klart blekast i Spurs är Kane och Dembele. Riktigt svaga insatser och det är obegripligt att Dembele inte byts ut innan. Där tycker jag Poch ska ha ett stort minus.

Men som sagt, nya tag mot Liverpool!

COYS!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*