Tottenham – Fulham 3-1

Vad skönt det är att inleda säsongen med 6 pinnar! Vad skönt det är att vi vinner höstens första londonderby… Och vad skönt det är att Harry Kane – äntligen – har  jagat bort augustiförbannelsen. 

Spurs rivstartar matchen i ett högt tempo och pressar Fulham bra. Bortalaget försöker att spela sig ur svåra situationer på egen planhalva men lyckas inte – vilket leder till att vi erövrar bollen mer än ofta. Trippier löper bra och högerkanten blir matad med bra bollar. Toby gör comeback och använder framgångsrikt sin passningsfot.

Redan i den femte minuten kommer matchens första klara målchans då Lucas får en passning från Davies. Endast några meter från mål ska brassen bara nicka in bollen, men missar. Under de första tjugo minuterna lyckas inte Fulham ta sig över till offensiv planhalva och Spurs kontrollerar matchen. Kane får ett friläge men snubblar på Fosu Mensah, Dele arbetar hårt i både defensiven och offensiven, och Trippier pepprar med inlägg mot första stolpen. Spelet på den sista tredjedelen resulterade tyvärr sällan i klara målchanser, löpningarna in i boxen var feltajmade och Trippiers inlägg hade inte precision. Det skulle dröja till den 43:e minuten innan nollan kunde spräckas. Lucas möter en ”ströboll” och klipper till direkt med vänstern från ca 15 meter – 1-0. Halvtid

Efter första halvlek kände jag mig relativt lugn. Matchen kontrollerades ganska bra av Spurs och förhoppningen var att man skulle gå ut i andra halvlek med samma intensitet för att erövra boll och göra ett eller två mål till genom lite bättre effektivitet i motståndarens straffområde.

Andra halvlek startade tyvärr inte som jag hade hoppats. Spurs tillät bortalaget att flytta fram och Sessegnon samt Mitrovic var inledningsvis riviga. I den 47:e minuten träffar den sistnämnde stolpen från en stillastående position utanför straffområdet. I den 53:e minuten kommer också kvitteringen. Mitrovic lyckas sittande nicka in en passning från Sessegnon. Slarv i markeringen från Spurs sida. Matchen tar dock en ”törn” i och med att Poch gör två smarta och tidiga byten. Sanchez byts ut till förmån för Dembele och Lamela ersätter Dier. I den 73:e minuten gör Trippier mål på frispark och kort därefter spelar Lamela fram till Kane som gör 3-1 och bryter augustitorkan! Spurs har åter höjt sig till den standard man inledde matchen med. Innan domaren blåser av hinner Winks bytas in och därmed är också han åter tillgänglig, äntligen.

Betyg på spelarna:

Lloris – 7
Toby – 7,5
Vertonghen – 6
Sanchez – 6,5
Trippier – 8
Dier – 6,5
Eriksen – 7
Dele – 7,5
Davies – 6,5
Lucas – 7,5
Kane – 6,5

Tre i topp:
3 – Trippier
2 – Toby
1 – Lucas

Vad kan vi ta med oss av matchen?

  • Lucas har äntligen fått ett mindre genombrott i och med sitt mål och dagens prestation. Han är ett bra alternativ till Son när koreanen inte är tillgänglig.
  • Harry Kanes insats idag var inte mer än godkänd, men bara att han gör ett mål idag kan visa sig vara ovärderligt för framtiden.
  • Mittback gör comeback. Jan och Davinson är bra, men Toby behövs i vårt lag. Hans lugn och säkra passningsfot är viktig. De långa crossbollarna och vågade djupledspassningarna är belgarens signum, förutom att han också kan försvara.
  • I slutändan handlar det om att plocka 3 pinnar, det gjorde vi idag.

COYS

Noel Skoglund

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*