Inför Tottenham – Fulham

Säsongens första hemmamatch stundar, således också årets första londonderby. Fulham, nykomlingen som i våras kvalade sig till en plats i Premier League, står för motståndet. Tidigare har denna perioden på säsongen inneburit poängtapp. Nu måste Spurs lägga i treans växel från start. Spelet mot Newcastle kan vi lägga bakom oss, och ordinarie spelare ska in i elvan och visa var skåpet ska stå. Min förhoppning är att vi i år hittar formen så tidigt som möjligt, samt att Kane målar i Augusti.

Fulham är det sydvästra londonlaget som till skillnad från Spurs har fått in mycket nytt i truppen. Man har köpt bland annat Schürrle från Dortmund, Mitrovic från Newcastle och Mawson från Swansea. För övrigt så hittar vi även den unge Sessegnon i laget. Ytter-backen/mittfältaren som var eftertraktad bland många storklubbar i England, däribland Spurs. Fulhams talang kommer troligen att hålla hus på vänsterkanten, bredvid Mitrovic, och vara det stora hotet under matchen. Fulham formerar sig 4-3-3 och offensivt försöker man flytta in sina ytterforwards centralt för att ge plats åt ytterbackarna. Vilket skulle kunna lämna ytor för Spurs. Defensivt hittar vi bland annat Calum Chambers, den tidigare Arsenal-spelaren. Fulham har inlett säsongen med förlust mot Crystal Palace, 0-2, och man har inte övertygat under försäsongen. Ett på förhand optimalt lag att möta i hemmapremiären.

Spurs vill fortsätta på sin positiva hemmatrend då man endast har 2 förluster på 38 matcher på Wembley. Man startade säsongen optimalt med en vinst i bortamötet mot Newcastle, även om inte spelet var något att hänga i granen. Nu är det dags för Pochettino att göra några småkorrigeringar i startelvan för att, som sagt, få laget att lägga i ytterligare en växel. Den enda spelaren som garanterat inte är tillgänglig mot Fulham är Heung Min Son som spelar det asiatiska mästerskapet. Han blir i värsta (eller bästa) fall borta till mitten av September. Harry Winks, Wanyama, Onomah & Lamela är tillbaka i träning men frågan är om någon av dem kommer att vara med på lördag. Möjligen ser vi några av dem på bänken. Fåtalet spelare övertygade under premiären, så det blir intressant att se vilka som tar plats i elvan. Min förhoppning är att Aurier, Sissoko och Sanchez bänkas för att lämna plats åt Trippier, Dembele och Toby… Det återstår att se vad Poch väljer att göra.

Min elva:

Lloris

Trippier Toby Jan Davies

Dembele Dier

Lucas Eriksen Dele

Kane

Vad förväntar jag mig av matchen mot Fulham? Som jag tidigare skrev – att man faktiskt spelar bra fotboll och vinner matchen. Jag tror och hoppas att Kane får göra två mål och lämnar ”Augustitorkan” bakom sig. Vi vet att Kane älskar londonderbyn, så på lördag har han ett ypperligt läge att tysta alla. Senast vi mötte Fulham i Premier League gjorde den unge Harry tre mål. Jag hoppas också att Lucas ska få visa vad han går för, samt att Toby har fokus på en till säsong i Spurs och gör en bra ”comeback”.

Mitt tips: 3-0, Kane x2, Lucas

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.