Inför Newcastle – Tottenham

Äntligen, äntligen och äntligen – Säsongerna kommer och går men Pochettino och truppen är densamma denna gång.

Sommarens transferfönster har kommit och gått, ett VM har passerat där hela 9 Tottenham-spelare tog sig till semifinal eller längre, där Hugo Lloris gick hela vägen och fick lyfta bucklan som målvakt och lagkapten för sitt älskade Frankrike.

Spurs har sålt av ett antal spelare och släppt några där till från sina akademi- och ungdomsled men i övrigt är det ordinarie trupp som säsongen innan.

En USA-turné har passerat och gått likaså sen sist det var ligamatch. Två unga spelare framför allt gjorde stora intryck, vi pratar givetvis om Luke Amos och Oliver Skipp.

Nog dock om det som har varit – Nu återvänder meningen med livet, kärleken och passionen till våra liv när Spurs besöker Newcastle, för andra säsongen i rad inleder vi borta mot ”Skatorna” och det är samma Rafa Benitez som styr den svartvita skutan.

Om vi tittar lite snabbt på motståndet så har Benitez förstärkt laget med Dubravka, Ki Sung-Yueng från Swansea, Schär från Coruna, Muto från Mainz och Fernandez, även han från Swansea. Inte världens starkaste fönster kanske? Men samtidigt har man förstärkt laget med Rondon från West Bromwich och Kenedy från Chelsea. Inte allt för illa.

Utöver det har Newcastle släppt 14 spelare och sålt ytterligare 6 spelare – Däribland Merino, Mbemba, Sels och Mitrovic. Samtidigt som man lånat ut Colback och Gayle, båda till Championship.

Samtidigt är det en frustrerad Benitez i Newcastle – Den stora satsningen som många hoppats på detta transferfönster har uteblivit till viss del. Newcastle har spenderat men till väldigt blyga summor. Dyraste värvningen blev Muto från Mainz för 9,5 miljoner pund. En stor summa i sig men i dagens transferfönster, en aningen försiktigt.

Samtidigt har Newcastles ägare, Mike Ashley, köpt butikskedjan House of Fraser för 90 miljoner pund precis efter att transferfönstret stängde under torsdagen.

Sätter en del saker i perspektiv för Spurs som inte gjorde någon värvning alls under sommarfönstret och verkar relativt nöjda med det.

Spurs då? Vad kan vi vänta oss?

Ja, VM-spelarna har lite frågetecken med sig. Alla VM-spelare är åter och i form för match men Pochettino var försiktig under sin presskonferens – Alla måste granskas noga och vissa kommer vi inte pusha mot lördagens match medan andra kommer kanske till start och vissa till bänken. Pochettino var extra tydlig med att spelarnas form är det inget fel på, men att man måste granska läget noga och se över utan att ta hastiga beslut.

Vi gissar kanske att Dembele inte är aktuell för spel? Belgaren brukar vara skadebenägen och var kanske inte glödhet i Belgien under VM. Dier, Vertonghen, Alderweireld? Kan tänka oss att dessa är redo direkt. Rose likaså, om inte Davies tar startplatsen. Dele, Kane? Bör starta.

Från sommarens försäsong dock hoppas vi verkligen att Lucas, Lucas och åter Lucas får chans från start. Vilja, fart, spelglädje. Den brasilianska värvningen från Paris Saint-Germain har visat lite under säsongen som var och därefter under försäsongen visat vägen helt. Som en mix av Son, Lamela och Eriksen med väldigt hög fart.

Utöver detta saknar Spurs flera spelare på grund av skador,

Wanyama, Lamela, Foyth, Sissoko, Carter-Vickers, Onomah samt Winks.

Endast Sissoko ser ut att kunna eventuellt vara redo för spel mot Newcastle av dessa skadade spelare.

Vi misstänker att det kan bli en aningen blek inledningen av matchen. VM-spelarna har knappt varit på Hotspur Way i fem dagar efter semestern och VM-spel, samtidigt som truppen som spelade under försäsongen till stor del var bänk- och truppspelare tillsammans med juniorer.

Men – Visst bör Spurs likt förra säsongen inleda med en seger, även om den matchen också inte var helt klockren och Spurs tjänade en hel del på ett rött kort hos hemmalaget?

Vad vill vi se? Vi hoppas på följande startelva.

Lloris,

Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, 

Dier, Sanchez, 

Lucas, Eriksen, Son, 

Kane

I denna elva saknar vi Dembele, Dele och Trippier samt Rose från VM-truppen. Men, då får vi Kane, Alderweireld och Vertonghen samt Dier från start. Färska ben hos Lucas, Eriksen och Son som är i full fart sedan försäsongen. Sanchez likaså. Aurier och Davies också redo sedan tidigare.

Matchen i sig, önskar se Spurs ta kommando direkt och visa att man är med från start, direkt i inledningen av säsongen. Det är samma trupp som förut, samma liga, samma motståndare som förra premiären. Detta skall Spurs bara lösa om man är redo, även fast det är en bortapremiär.

I övrigt då? 

  • Svartvita dräkter från Newcastle innebär att vi spelar i det något mindre populära ’Barcelona-stället’?
  • Lucas, snälla gud och herre, låt honom starta.
  • Skadorna – Vi vill inte ha skador nu. Listan är lång som den är även om det inte är ordinarie spelare vi saknar.
  • Shelvey, drar han ett rött kort igen? Hoppas.
  • Toby Alderweireld – Upp till bevis efter en sommar av rykten!

Sist men inte minst – Tack och lov att Tottenham är tillbaka!

En hälsning till alla THSS-medlemmar som är på plats i Newcastle!

COME ON YOU SPURS! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*