Pochettinos kontraktsförlängning

 

Den 24 maj basunerade Tottenham ut att Pochettino och hans tränarstab skrivit nytt kontrakt med klubben till 2023 (fem år) och alla Spurssupportrar lutade sig tillbaka då vi visste att Poch möjligtvis kunde bli sommarens Silly-plåga. Nu var det bara att blicka framåt mot ny arena, några nyförvärv och en dyngsur midsommar.

Zidane ville något annat.

En vecka efter Pochettinos kontraktsskrivning avgår Zidane från Real Madrid och det vi hade förväntat oss hända händer. Varje media runt om i världen skriver att Reals ”main target” är vår käre boss och vissa tidningar förstärker sina klick med rubriker som att Real inlett förhandlingar med Pochettino.

För att återgå till den ny-gamla nyheten om kontraktsförlängningen så yttrar sig Pochettino efter förlängningen och säger:

 -”Jag är hedrad att ha tecknat ett nytt långsiktigt kontrakt när vi närmar oss en av de viktigaste perioderna i klubbens historia, samt att vara den tränare som leder laget till in i våran nya arena i världsklass.

”Detta är bara en av de faktorer som gör detta till ett av de mest spännande jobben i världsfotbollen och vi planerar redan att se till att vi fortsätter bygga på det stora arbetet som alla har bidragit till under de senaste fyra åren.

”Daniel (Levy) och jag har talat länge om våra ambitioner för denna fotbollsklubb. Vi delar båda samma filosofier för att uppnå en långsiktig framgång.

”Det här är en speciell klubb – vi strävar alltid efter att vara kreativa när vi jobbar både på och utanför planen och fortsätter att hålla sig till våra principer för att uppnå den framgången vi vill ha”

När Pochettino sa detta visste han ju inte om att jobbet i Real Madrid  skulle vara ledigt en vecka efter. Det dröjde någon dag av rykten i media innan han yttrade sig om dem till media.

Utan att citera framgick det ganska tydligt att man absolut lyssnar om Real ställer en fråga men att han klart och tydligt sa att projektet i Spurs inte var helt klart och man fick känslan av att han tyckte det var helt fel tidpunkt som jobbet blev ledigt. Samtidigt vände media kappan efter vinden och gick ut med uppgifter som att Pochettiono skulle kosta nästan en halv miljard att lösa från Spurs samt att Real Madrid släppt tanken om Argentinaren som främsta ledaren i klubben. Vissa tidningar släpade fortfarande efter i rapporteringen men de mest trovärdiga var tydliga om Reals nya spår.

De senaste dagarna har media ändrat fokus till andra namn i fotbollsvärlden och jag tror också att man kanske har is i magen till efter VM, fastän det har visat sig att sådant är självmord för en klubb då många flyttlass är klara innan mästerskapet. Levy har en bra relation till Real men även här tror jag att han direkt sa stopp innan Real ens hann lägga ett konkret bud. Han minns alla turer innan vad gällde olika tränare och projekt.

Dessa rykten kommer finnas kvar fram till dess att Real anställer en ny tränare och det är något vi får leva med. Vi fans har inte jättetrevliga minnen om långdragna rykten vad gäller Real Madrid men just vad gäller Pochettino känns det som den nya arenan och en helt annan budget lockar mer än ett ombygge av Spaniens huvudstadslag. Sedan är det ju inte lika roligt att lämna en klubb som var obesegrade mot den nya klubben i årets Champions League. Är inte det att byta ner sig?

 

COYS

Johannes Glanz

2 kommentarer

  1. Fy fan va bra skrivet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*