Tottenham får Premier Leagues första microbryggeri.

 

I Silly Season-tider sonderar vi terrängen efter alla nyheter som rör spelartruppen i Spurs. Därför kan det vara skönt med ett avbrott från den läsningen och istället upptäcka att Tottenham som stadsdel börjar blomstra och en stor del i detta är de olika ölbryggerierna som flyttat till (och skapats i) stadsdelen. Just nu är det endast stadsdelen Bermondsey söder om Themsen som kan konkurrera om ölscenen i London.

 

Tottenham som stadsdel har varit attraktiv för entreprenörer då många lokaler funnits och olika krafter gått samman för att få området på fötter igen. Detta i samma takt som Spurs tagit enorma kliv på fotbollskartan har medfört en optimism. Den största nyheten som berör oss är att bryggeriet Beavertown kommer öppna en bryggeripub i ena hörnet av nya arenan. Denna nyhet kom samtidigt som Heineken presenterats som officiell ölpartner för Tottenham Hotspur, vilket i mina ölnördarkretsar bekräftar de ryktena om att Beavertown delvis kommer säljas till Heiniken. Om dessa rykten stämmer återstår att se, men jag har svårt att tro att ett så stort bryggeri chansar med en mindre konkurrent i den arenan till det fotbollslag som de ska sponsra.

Det som är roligast med denna hopslagning är att Beavertowns huvudkontor endast ligger 3 km ifrån nya Arenan, vilket medför den lokala förankringen. Det ska också tilläggas att Beavertown just nu är Londons största oberoende microbryggeri och har fyrdubblat sin personal sedan 2014 när de flyttade till Tottenham. Det är alltså inga dussinlirare som går in i arenan.

 

Att Spurs nu får Premier Leagues första microbryggeri visar att klubben är redo att ta flera kliv framåt vad gäller marknadsföring samt slå sig in i andra forum än konkurrenterna. Visst, många andra klubbar kommer följa samma spår men vi kan alltid stoltsera över att vi var först med detta koncept.

Rent resultatmässigt kommer det inte göra en skillnad men jag, i alla fall, kommer känna en glädje när jag kommer till nya Arenan och kan köpa Premier Leagues första nytappade craft beer samtidigt som jag ska se laget i mitt hjärta spela fotboll.

Det är inte bara framtiden som är liljevit, nu är även ölen det.

 

COYS

 

Johannes Glanz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*