Inför Tottenham – Leicester

 

Säsongen 2017/18 lider som sitt slut och när vi summerar säsongen på Wembley tillskriver vi oss ännu en CL-plats men också kungarna av London.

I den sista matchen för säsongen i morgon gästas Spurs av Leicester som denna säsong fått en hygglig revansch för fjolårets debacle i ligan. Niondeplatsen är klar och man har chans på en fin åttondeplats vid vinst, och att Everton förlorar mot West Ham. Dock är formen rätt dunkel men vinsten mot Arsenal senast i ligan bör ge ett större självförtroende.

Spurs kommer med en färsk vinst mot Newcastle som spikade nästa års CL-spel men för att vara helt ärliga så har formen varit lite upp och ner senaste matcherna. Det var inte länge sedan Spurs var helt obesegrade under 2018 men i slutet av säsongen har vi både förlorat och haft lite svårare med målproduktionen.

 

Nu hoppas jag att spelarna tar tag i spelet tidigt då de har allt att vinna och inget att förlora. Med det menar jag att vi är klara för CL-spel men har bara att vinna tredjeplatsen som vi just nu besitter tätt före Liverpool. Det finns inget att hålla på och spelarna kommer få en välförtjänt vila innan många lämnar för Ryssland och sommarens VM.

Till matchen saknas Dembele, Dier, Aurer och Winks.

Utan både Dier och Dembele tvingas nog Poch att starta med en 3-5-2 formation eller med en ensam forward om Son sätts på bänken till förmån för Sissoko eller Lamela. Den förstnämnda blir jag inte riktigt klok på. Han har en stor arbetskapacitet men den döljs tyvärr av misstag och bolltapp emellanåt.

 

Trolig startelva

 

Lloris

Vertongen, Alderweireld, Sanchez

Trippier, Wanyama, Alli, Eriksen, Rose

Son, Kane

Jag tror denna formation passar bra mot Leicester som har snabba och rörliga offensiva spelare. Har vi en tät trebackslinje som synkar samtidigt som vi har två snabba wingers så bör vi kunna täta till de djupa bollarna som våra motståndare annars älskar att slå. Spelar vi på detta sätt stabiliserar vi upp laget och ser till att det inte sjunker för lågt då Eriksen och Alli kommer ta ett steg framåt för att skapa yta för Wanyama bakom dem. Spurs lyckas då (förhoppningsvis) kvarvara 4 spelare högt upp vilket ytterligare tvingar motståndarnas backlinje att inte trycka för hårt och därmed spela längre bollar.

 

Lyckas vi ha en stabil ledning i slutet av matchen hoppas jag Poch har en fingertoppskänsla med att plocka med ett par ungdomar på bänken som kanske får göra sina första PL-minuter. Sådant skapar en starkt grund för ungdomarna att bygga vidare på.

Matchstart söndag 16.00.

COYS

 

Johannes Glanz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*