Fans i Fokus: Roger Stighäll

Innan vi tar oss an säsongens sista två matcher lär vi känna ännu en Tottenhamsupporter!

Namn/ålder

Roger Stighäll, 44 år

Bor/familj

Skellefteå, Fru Sofia, Barn: Kian 9, Sam, 7, Bianca 5. Hunden Bagheera 6 månader

Sysselsättning?

VD North Kingdom – skapar balla digitala upplevelser för brands som Google, Lego, adidas, mfl.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Ja, det undrar jag också. Och frun.  Men Spurs har ju alltid stått för en härlig optimistiskt spelad fotboll. Sen är ju resan till framgång alltid speciell. Minns fortfarande när Spurs tog hem FA-cup 1991, känslan av att lite som en challenger och underdog få vinna är häftigast. Trots att varje år slutar deppigt, så kan jag njuta stora stunder under säsongerna när klubben underhåller och utvecklas. 

Har du några favoritspelare genom tiderna?

Finns ju fantastiska lirare. Chris Waddle o Gazza var underbara klassiska spurs lirare, Ledley King vilken komplett talang. Men kanske allra mest Luka Modric, killen slog knappt bort ett pass på WHL. Och senaste åren har Dembeles råstyrka varit en personlig favorit. Av dessa val kan man kanske förstå att jag själv var en köttande teknisk mittfältare en gång i tiden.

Någon favoritmatch?

FA-cup finalen mellan Forest o Spurs 1991 var speciell.

Hur laddar du upp inför matcherna?

Alltid en iskall Guinness. Ibland två Guinness, men inte fler för vill gärna hålla fokusen J.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Som Skellefte-bo så håller man såklart på Skellefteå AIK i ishockey. Men Tottenham tar så mycket energi, så väljer att lägga nästan all min ”sport-kärlek” (och frustration) i fatet på de liljevita.

Intressen förutom Tottenham?

Idrottar själv en del fortfarande med fotboll och skidåkning främst. Gillar fiske och fjällen.

Brukar du åka över och titta på Tottenham? Hur ofta?

Alldeles för sällan. Brukar bara bli förluster när jag ser live, så försöker hålla mig till en gång per år.

Vad kände du i dubbelmötet med Juventus i CL?

Trodde 40-60% innan första mötet. Trodde 5-95 % efter 10 minuter spelade, och efter matchen 60-40 för Spurs avancemang. Men ack så fel jag fick. Då lillebror är Juve-fans så åkte vi bägge ner till Turin, med farsan mittemellan som ordningsvakt. Dom första 10 minuterna var nog dom mest plågsamma fotbollsminuterna nånsin. Men sen var det en fantastisk föreställning. Kung Dembele ägde totalt tillsammans med Eriksen. Önskade att matchen fortsatt in på småtimmarna, då hade vi gått vidare…

 

Var tror du att Tottenham hamnar i ligan?

Tror vi plockar Liverpool i slutet o landar 3:a. COYS!

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?

Let´s face it, alla håller på storlagen som alltid är i topp (Man U, Pool, Arsenal, etc.). Modigt. Vi som vågar hålla på uppstickarna och dom ständiga utmanarna som lever på hoppet måste hålla samman.  Och kul att det arrangeras och kopplar ihop den svenska supportergruppen på ett toppenbra vis.

Vad tycker du om årets säsong, nu när den närmar sig slutet?

Poch har verkligen fått en kontinuitet i laget som jag inte kan minnas vi haft tidigare. Tycker säsongen varit godkänd, inte mer, utifrån var vi avslutade fjolåret och kom in i denna säsong. Topp-4 är ju kanon utifrån ekonomiska förutsättningarna och konkurrensen, men CL och FA –cuperna tycker jag vi skänkte bort lite. Känner att det saknas en skillad genombrottspelare som själv kan vända matcherna offensivt. En artist som Hazard, Couthino, Salah eller liknande. I nuläget är Spurs ett fantastisk kollektiv, men jag tycker vi saknar den spets som Juve, Chelsea, Man City o andra lag besitter. Kan även känna en besvikelse att vi inte lyckats få någon ny och yngre spelare att blomma ut denna säsong.

Men nästa säsong, då du! Förutsatt att stommen med Eriksen, Kane, Dembele, mfl är kvar…

 

Stort tack till Roger som tog sig tid för mina frågor!

COYS

Sverker ”Svucka” Otterström

PS. Hör av er till biljetter(at)tottenhamhotspur.se om ni vill vara med i Fans i Fokus!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*