Rapport: Tottenham 2-0 Watford

Tottenham tog ett stort steg mot säkrat spel i Champions League nästa säsong när Watford besegrades med 2-0.

Mauricio Pochettino valde att gå in i den här matchen med den elva som förväntades av majoriteten av oss fans, och även den elva som förutsågs i rapporten inför matchenToby Alderweireld fick hitta tillbaka till bänken efter att ha startat i senaste ligamatchen, samtidigt som Serge AurierVictor WanyamaMoussa Sissoko och Lucas Moura såg sig ersättas av Kieran TrippierEric DierMousa Dembélé och Dele Alli. För Watfords del fanns det även där inga större överraskningar. Det enda som höjde på ögonbrynen lite var Troy Deeneys frånvaro i startelvan, men samtidigt har kaptenen i Watford inte alltid haft en helt definitiv startplats och brukar vilas eller bänkas emellanåt.

Inledningsvis såg matchbilden relativt väntad ut. Det var Tottenham som förde spelet, och det kunde kännas en lukt av ett hemmamål. Och det kom i minut 16, när ett inlägg från Trippier spilldes av Orestis Karnezis framför Christian Eriksen, som lämnar över bollen till Dele, vars lugna och precisa skott hittade förbi tre Watford-spelare och in i mål. 1-0 var ett faktum, men trots den komfortabla sitsen spelmässigt hittade bortalaget två-tre möjligheter som hade lett till 1-1 om det inte hade varit för en stark Hugo Lloris i mål. Det var fransmannens räddningar som gjorde att ställningen fortsatt var i Tottenhams favör när lagen gick in i halvtidsvila.

I andra halvlek tog det inte lång tid innan Tottenham utökade ledningen till 2-0. Heung-Min Son spelade fram bollen perfekt till Harry Kane, men anfallaren halkade vid skottögonblicket och bollen fortsatte ut till Trippier på andra kanten, vars direkta passning tillbaka in hittade en återhämtad Kane som enkelt kunde styra in sitt 27:e ligamål för säsongen. Watford blev farligare sista 20 minuterna, men lyckades aldrig hitta vad som hade varit en viktig reducering, och matchen slutade 2-0 till Tottenham.

Kvällens tre poäng ser Spurs ligga kvar på fjärdeplatsen, men nu endast en poäng bakom Liverpool med en match mindre spelade efter poängtappet mot Stoke i helgen. Det var även viktigt att inte minska distansen ned till Chelsea, och fortsätta behålla fempoängsgapet. De båda rivalerna möts i nästa omgång och ett poängtapp för något lag där, vilket det givetvis kommer bli, kommer gynna Tottenham enormt. Hur som helst: COYS!

Startelvor:
TOTTENHAM: (4–2–3–1) Lloris – Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier, Dembélé (Wanyama, 63′) – Eriksen, Dele (Lamela, 82′), Son (Sissoko, 74′) – Kane
WATFORD: (4–2–3–1) Karnezis – Mariappa, Kabasele, Cathcart, Holebas – Doucouré, Capoue – Femenía (Deulofeu, 64′), Hughes (Carrillo, 83′), Richarlison – Gray (Deeney, 64′)

Varningar: Wanyama (64′)

 

Skriven av Faris Geresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.