Fans i Fokus: Urban Blom

För att försöka att glömma bort förlusten i FA cupens semifinal lär vi känna den senast invalda i styrelsen.

Namn/Ålder?

Urban Blom, 53 år.

Bor/Familj?

Född och uppvuxen i Uddevalla, relativt nybliven sambo med en son på snart 18 år (som är Liverpoolsupporter – och väldigt lik mig till utseendet, annars hade jag nog trott att brevbäraren hade varit inblandad).

Sysselsättning?

Utbildad civilekonom (redovisning), och är VD på Eidar, Trollhättans kommunala bostadsbolag sedan snart 8 år. Har ett förflutet på bland annat New Wave, Riksbyggen, Nordea, ABBA AB mm.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Måste erkänna att jag som ”liten” höll på Leeds, fram till dess jag började att resa till England i femtonårsåldern. Då föll det sig så att jag hamnade på WHL ett par gånger och plötsligt var jag fast… tycke hade uppstått… underhållande fotboll och en underbar stämning på arenan. En annan reflexion är att jag generellt tycker bättre om vitklädda lag vilket troligen har att göra med min färgblindhet. För mig är vitt mot grön bakgrund den vackraste kombination som finns.

Har du några favoritspelare genom tiderna?

När Moussa Dembele är som bäst är han oslagbar… Kane är ju svår att gå förbi och väldigt självklar, liksom Bale, Glenn Hoddle var ju gudabenådad… det finns många fler men jag stannar där.

Någon favoritmatch?

4-0 hemma mot Liverpool på plats för några år sedan är för mig svårslaget, då de flesta av mina vänner håller just på Liverpool så är det alltid en speciell känsla när vi slår just dem.

Hur laddar du upp inför matcherna?

Är jag hemma, försöker jag att träna eller att ta en promenad innan för att få ner pulsen, om jag nu inte är på någon trevlig medlemssamling. I England följer det särskilda ritualer med pub, hamburgare, matchprogram och en öl inne på arenan…

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Väldigt mycket fokus på Tottenham nu när nästan varje match är tillgänglig på något sätt genom digitala kanaler. Kontinuitet är viktigt för mitt intresse och bygger på ett ”beroende”. Reste på mycket bortamatcher med landslaget tidigare men nu är siktet inställt på London nästan varje gång. Lokalt är det Oddevold som jag följde fanatiskt under hela uppväxten och där jag satt i styrelsen 2016-18. Även när det gällde ishockey föll valet på ett vitklätt lag när det begav sig, nämligen Leksands IF. Själv spelade jag volleyboll i Uddevalla Vollybollklubb, där jag var med i en duktig årgång med pojkallsvenskt brons som största merit. Därefter stangerade min utveckling helt beroende på totalt bristande kroppsintelligens, och som senior var jag i princip helt oduglig.

Intressen förutom Tottenham?

Förutom sonens intresse så reser jag mycket, och lyssnar på musik, allätare men dragning åt Indie-hållet. Blir mycket livekonserter periodvis. Gillar att träna och friluftsliv, typ fjällvandring etc. Har precis köpt båt för första gången i livet.

Hur många gånger per år åker du och tittar på Tottenham?

Den senaste femårsperioden har nog snittet varit cirka sex resor om året, har sett cirka 50 matcher på plats.

Har du något bra Londontips som man inte får missa när man åker över i samband med match?

Jag är väldigt förtjust i Camden Town med marknaden, promenaden längs kanalen, alla musikpubar mm mm 

Säsongen på Wembley närmar sig sitt slut. Hur känner du inför att Tottenham ska få flytta hem igen till nya WHL?

Jag längtar enormt mycket tillbaka hem till Tottenham, till ”våra pubar”, och mina normala rutiner. Arenan ser dessutom enormt fin ut. Just nu känner jag mig lite mätt på Wembley, som känns lite för stor och opersonlig ibland.

Vad är din roll i THSS?

Nyinvald styrelsesuppleant.

Varför tycker du att man ska vara med i THSS?

Ett enormt fint nätverk med likasinnade med suveräna möjligheter till träffar,medlemsresor, biljettmöjligheter med mera med mera. Totalt sett ett otroligt mervärde till den relativt lilla kostnaden!

Ett stort tack till Urban för att du dog dig tid med mina frågor och varmt välkommen till THSS styrelse!

COYS

/Sverker ”Svucka” Otterström

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.