Tottenham – Manchester City 1-3

Sen lördagsmatch, hemmamatch, ett stukat Manchester City på besök, många svenskar på plats. Ja den här matchen skulle ju bli en riktig klang och jubelföreställning för vår del. Men så blev det inte tyvärr.

Vi startade med ganska förväntat lag. Att Lamela gick före Son var väl den enda lilla överraskning som fanns i startelvan. Här tror jag att Poch ville ha med Lamela för att utnyttja han slit och presspel. Inte en dum tanke på förhand, men tyvärr fick vi inte ut mycket den taktiken.

När domaren blåser igång matchen så tar det inte många minuter innan Sane skjuter en volley i Lloris stolpe. Redan här fick iaf jag en föraning om att det skulle bli en lång och tuff kväll på Wembley. Spelet böljade fram och tillbaka inledningsvis, med den stora skillnaden att City var betydligt farligare i sitt anfallspel. Man skapade en hel del chanser medans vi i princip skapade noll. Vi försöker ligga högt med laget och pressa motståndarna, men vi hinner aldrig riktigt dit utan är hela tiden en halvsekund för sent ute. Detta straffar sig rejält efter ca 20 minuter. Med backlinjen på halvplan låter vi motståndarna ohotade stå och slå en långboll in bakom vår backlinje och Sanchez har inte en chans mot Jesus i den löpduellen som följer. Enkelt kan Jesus göra 0-1 bakom Lloris. Jag tycker det är dåligt av vår backlinje att inte falla ner tidigare. Man ser att vi inte har press på bollhållaren, man ser passningen komma och vi vet att Jesus är snabbare än våra försvarare. Ändå så står vi kvar så högt och blir straffade än en gång. Efter baklängesmålet hinner det spelet knappt komma igång igen förrän Lloris bestämmer sig för att rusa ut, missar bollen men träffar Cityspelaren och domaren blåser straff. Det är en väldigt korkad utrusning av Lloris, rusar man ut där måste man vara säker på att ta bollen. Men det borde väl inte blivit straff egentligen? I mina ögon så är bollen precis utanför straffområdet. Nu dömer tyvärr inte jag utan det blir straff och Gundogan sätter den stensäkert till 0-2. Ridå ner känns det som. Vi försöker efter målen få igång vårt spel, men City avväpnar oss väldigt enkelt. Vi skapar knappt någonting förrän Eriksen tar en fin löpning in i Citys straffområde och lyckas få in reduceringen. 1-2 när vi går in till halvtidsvilan känns väl sett till matchbilden helt ok. Vi har fortfarande chansen.

Efter pausen förväntar man sig att hemmaspelarna ska komma ut och verkligen köra gasen i botten, men tyvärr blir andra halvlek precis som den första. City kontrollerar matchen totalt och skapar massor av chanser att punktera tillställningen. Det är Sterlings usla avslut som håller oss kvar i matchen. Poch byter in mer offensiv kraft när Son ersätter Lamela, men det ger inget vidare resultat. Utan till sist får man damma av det klassiska uttrycket att även en blind höna kan hitta ett korn, för i den 73:e minuten lyckas Sterling till sist göra ett mål. I ett sista desperat försök byts nu Lucas Moura in istället för Dembele. Men vi har varken kunnandet eller orken att få till en riktig slutforcering idag. City kan enkelt spela av matchen och den slutar med en 1-3 förlust.

En sur förlust, särskilt som Chelsea lyckades vinna till sist mot Southampton. Men vi har fortfarande 7 poäng tillgodo i kampen om topp-4.

I Tottenham var där väl inte många som förtjänar beröm. Klart bäst var Vertonghen än en gång, vilken säsong han gör! Eriksen var väl den enda som försökte och kunde hota offensivt. Lucas gör ett ganska piggt inhopp då han är en av få som har tekniken och farten att verkligen utmana sin motståndare.

Nu ska vi inte gräva ner oss efter denna förlusten, vi förlorar mot ett bra Manchester City. Vi har fortfarande ett gyllene läge att nå Champions League nästa säsong, vi har en semifinal i FA-cupen att se fram emot. Säsongen är långt ifrån över och nu ser vi till att avsluta den på bästa möjliga sett.

COYS!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*