Inför Tottenham – Manchester City

Äntligen dags för match igen! Lite så känns det nu när äventyret i Europa är över och FA-cupen är inne i sitt slutskede. Då får vi nöja oss med 1 match i veckan ibland. Men den som väntar på något gott…

O godare än såhär blir det väl inte? En sen lördagskväll på Wembley, förmodade mästarna på besök och en Champions Leagueplats i potten. Som om det inte skulle vara motivation nog så har Tottenham chans att ge ”oslagbara” City sin fjärde raka förlust. Bara det borde vara nog för att få det liljevita blodet att rusa lite extra i ådrorna.

Det är ju ett stukat City som kommer på besök. Krossade av Liverpool i Champions League och tappad 2-0 ledning mot Manchester United är resultat som måste påverka spelarna. Förhoppningsvis påverkar det City negativt, men det kan ju också få dom att samla leden och verkligen vilja visa vilka som är bäst.

Oavsett vad City hittar på så hoppas jag att Poch litar på vårt spel och på våra spelare. Låt inte gästerna komma hit och diktera några villkor utan visa från början att detta är vårt hem, här är det vi som bestämmer. Med hög och smart press har vi sett att man kan störa City. Hoppas verkligen vi går för det.

Skadeläget i truppen är ganska ljust. Winks och Walker-Peters är fortsatt skadade och kör rehab. Även Rose har drabbats av en lättare skada och missar matchen mot City. I övrigt är resten av truppen tillgängliga. Spännande att se om Toby tar sig in i truppen igen. Han fortsätter med sina kärleksförklaringar till Spurs på sociala medier, han spelade med Belgien landslag och allt verkar utåt vara frid och fröjd. MEN, något lurt är där ju. För han får inte spela några matcher för Spurs längre. Att han startar denna matchen finner jag föga troligt, men kanske får han iaf plats på bänken.

Så här tror jag vi ställer upp:

Lloris
Davies-Vertonghen-Sanchez-Trippier
Dembele-Dier
Eriksen-Alli-Lamela
Kane

Hoppas och tror på en väldigt sevärd match, en match mellan 2 lag som verkligen vill spela fotboll. Jag tror att vi är mer taggade på den här matchen än City. Framför allt verkar Kane väldigt målsugen vilket gör att vi kommer vinna den här matchen.

Så THSS medlemsresa kommer sluta med en vacker 3-1 seger. Kane gör 2 mål och Alli gör 1.

COYS!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*