Stoke – Tottenham 1-2

Det blev en planenlig seger för Tottenham borta mot Stoke med 2-1. Med de tre poängen kliver Tottenham upp på samma poäng som Liverpool i tabellen, med en match mindre spelad. Det är det viktigaste att ta med sig från idag, då själva matchen inte var någon höjdare och med lite oflyt (samt mer skärpa i Stoke) så hade vi tappat poäng.

Startelvan innehöll tre förändringar från min förväntade elva, där Wanyama ersatte Dier, samtidigt som Rose och Aurier tog hand om ytterbacksplatserna.

Matchen kändes rätt tidigt som en sådan där mellanmatch, där Tottenham på något vänster lyckas slarva bort segern. Det var oinspirerat och stillastående spel, helt utan någon fantasi. Från ingenstans blixtrar Dele till och friställer Son som bara ska göra 1-0. Butland i Stoke-målet läser tyvärr spelet bra och hinner komma ut tillräckligt för att Son inte ska hitta maskan. 0-0 står sig till halvtid och förutom Sons läge så var det väldigt händelsefattig.

Andra halvlek skulle dock bli betydligt intressantare. I den 52:a minuten kommer Dele loss och lurar Stokeförsvaret med att släppa bollen snett bakåt till Eriksen som placerar in 1-0 vid stolproten. Fint spelat av Dele.

Fem minuter senare kvitterar Stoke efter att Lloris stått för en riktig tavla. Shaqiri slår en långboll där Lloris läser spelet och kommer ut för att rensa. Dioufs huvud står dock i vägen för Lloris rensning och senegalesen kan sedan enkelt lägga in bollen i det öppna målet. Väldigt onödigt!

Bara sex minuter senare tar Tottenham ledningen igen. Eriksen slår en frispark som ser ut att gå hela vägen in i mål. Kane pekar dock på sig själv och menar att han var på bollen. Ingen reprisbild vad jag har sett har dock kunnat bevisa detta. Eriksen får också målet tillslut.

Efter detta blev det en lång och tuff väntan på slutsignalen. Stoke hade sina lägen och borde ha kvitterat. Å andra sidan hade även Tottenham chanser, men det var två lag i stor oskärpa så fort de närmade sig straffområdet.

Vi kan dividera om Lloris misstag, Diers usla inhopp eller Kanes nuvarande oförmåga att skapa målchanser, men det tycker jag är fel fokus. Att vinna matcher när laget spelar bra är en sak, men vinster efter en sämre insats som idag är i sig desto mer imponerande. Tottenham spelar inte i närheten av maxkapacitet idag, men vinner trots allt matchen. Det skedde väldigt sällan för bara ett par år sedan.

COYS!

Mathias Wallmon

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*