Bournemouth – Spurs 1-4. Såg ni vad jag såg?

Bournemouth borta helgen efter ett uttåg från Europa. Många farhågor fanns innan matchen och många delade dem. Skulle Spurs gå ut oengagerade, loja, bakfulla från Europa?

Men mina vänner, I’ve a feeling we’re not in Kansas anymore.

Visst, farhågorna besannades ganska snabbt då hemmalaget satte bollen i ribban redan efter 3 minuter in i matchen. Spurs tog ett steg för långt upp i presspelet samtidigt som man inte låste fast bollen på rätt sätt. Ett par minuter senare fick Lloris vittja nätet när Bournemouth gjorde matchens första mål. Där och då blev man orolig att det skulle bli en lång söndag på sydkusten.

Inte blev det bättre av att Harry Kane linkade ut från första halvleken med en befarad fotskada. Under denna tid sonderade jag våra forum och det skreks efter Lorente samtidigt som det spyddes galla över att Lamela klev in på planen. Ytterligare en spelare som det skälldes mycket på var Aurer som faktiskt fram till 35 minuten inte gjort en överdrivet bra match. Men inlägget till Alli som enkelt kunde stöta in bollen till 1-1 var distinkt och snyggt.

Om vi återgår till Lamelas inhopp som medförde att Son tog steget upp förstod jag inte riktigt kritiken. Plötsligt får vi en spelare i toppform ett steg högre upp i banan med en löpkapacitet som få spelare i ligan har. Här måste vi supportrar visa större tålamod.

Andra halvlek blev mer en lek mellan katten och råttan. Hemmalaget bjöds knappt på något utrymme att föra bollen framåt samtidigt som presspelet satt i nästan varje tillfälle. Det var bara en tidsfråga innan ledingsmålet skulle komma och det var signerat Son. När sedan Son gjort ytterligare ett och Aurer hållit sig framme i rätt situation för att göra sitt andra ligamål för spurs var matchen över. 1-4 blev resultatet men med matchen i ryggen och några sammandrag vill jag fråga er, såg ni vad jag såg?

  • Kane är gudabenådad men löpningarna av våra offensiva spelare blir ett snäpp vassare utan honom, tänk att kunna kombinera detta.
  • Wanyama ligger mer rätt i boxen än Dier, det blir smalare i mitten och presspelet går än snabbare på offensiv planhalva. Något för Poch att ta med sig?
  • Aurer kan fortfarande inte kasta inkast.
  • Dembele är den bästa box to box-spelaren i världen, ge mig ett annat namn och jag kommer motbevisa er.
  • Lamela har verkligen ingen högerfot…
  • … men börjar komma in i spelet på rätt sätt och börjar bli mer nyttig för laget.
  • Son behöver inte träna bollträff… bollen går in ändå.
  • Aurer är en hygglig spelare när vi möter en mer tillbakadraget lag där han får en extra sekund på sig att tänka.
  • Kunde inte Poch kosta på sig en Lucas mer än Sissoko en match som denna? Synd med Rose skada.

 

Nu laddar vi om för cupen till helgen. En godkänd lottning har medfört att vi börjar få utrymme för att drömma. Swansea står för motståndet och en landslagsvecka emellan ger oss utrymme för att stå starka mot Chelsea i nästa omgång. En match som kommer betyda mycket för utgången av denna säsong.

Framtiden är liljevit.

COYS

 

Johannes Glanz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*