Inför Tottenham – Juventus

Lördagens PL-match mot Huddersfield blev den perfekta uppladdningen inför onsdagens eldprov. Vi fick en match med mycket bollinnehav, fint passningsspel och en fantastisk offensiv. Med den matchen i benen bör vi ha fått ökat självförtroende inför den kommande CL-bataljen mot Juventus.

Ett Juventus som saknar Juan Cuadrado, Mattia De Sciglio och Federico Bernardeschi, alla p.g.a. skador. I Tottenham saknas Alderweireld p.g.a. skada och Aurier, som är avstängd. Förväntad startelva för Spurs: Lloris, Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies, Dier, Dembele, Son, Alli, Eriksen och Kane.

Trots vårt fina utgångsläge efter 2-2 borta, blir det ingen lätt uppgift att lösa. Juventus är ändå ett av Europas verkliga storlag, med sex serietitlar i rad och som medverkat i två av de senaste tre CL-finalerna.

Men vi ska inte behöva bli för nervösa. På hemmaplan har vi ändå besegrat lag som Liverpool, Borussia Dortmund, Real Madrid, Manchester United och Arsenal. Allt vi behöver göra i morgon är, och detta låter enklare än det är, att undvika en förlust eller ett målrikt oavgjort resultat. Då är vi i kvartsfinal i Champions League! Inte illa för ett lag utan egen hemmaplan och med lönetak.

Det är m.a.o. Juventus som har pressen på sig. Förra säsongen verkade vi rädda i CL, men nu verkar vi vara redo för det. Denna förändring visar på hur detta lag växer och förbättras. Som Pochettino säger: ”Vi ska njuta av matchen, vi har förtjänat att vara här och vi ska göra vårt bästa”.

Så låt oss göra just det. Slå oss ner och njuta av matchen!

COYS!

/Tomas Jansson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*