Inför Tottenham – Rochdale (FA-cup)

Let´s do it the hard way verkar Tottenham tänka i årets FA-cup. Trots att vi hittills fått drömlottningar så står vi inför ännu ett omspel i årets turnering. Ännu en match som ska klämmas in i spelschemat. Iofs ingen katastrof i dagsläget, vi har en relativt skadefri trupp och det är bara nyttigt för de spelare som inte ses som ordinarie att få spela matcher. För det behövs om man ska kunna förvänta sig att dom ska vara redo att bidra till laget.

Mot Rochdale hoppas jag verkligen att fler tar chansen att visa att man vill spela de ”stora” matcherna. I förra matchen mot Rochdale och i matcherna mot Newport har spelarna sett ganska oinspirerade ut. Känns inte som att man tagit motståndet riktigt på allvar. Mycket märkligt kan jag tycka då det är i dessa matcher som tex Llorente, Foyth, Sissoko och Winks ska visa att dom ska vara nummer 1 på sina positioner. Istället har man bara gjort exakt vad som krävs för att inte förlora matcherna

Framför allt har passningsspelet varit väldigt segt och omständligt. Bollen har hela tiden fastnat hos en spelare som använt rent för många tillslag och därmed dragit ner tempot. En av förklaringarna är väl att vi inte har någon backup till Eriksen. Förhoppningsvis kan unge herr Winks få fart på spelet igen efter sin skada. Efter en lysande höst så har han sett väldigt ringrostig ut nu när han fått chansen.

Toby och Vertonghen lär missa matchen pga mindre skavanker. Jag tror vi kommer ställa upp enligt följande:

Vorm
Rose-Foyth-Dier-Trippier
Winks-Sissoko
Son-Eriksen-Lucas
Llorente

Det är en 11:a som utan större problem bör slå Rochdale på Wembley, även fast bollen är rund som man säger. Tror på en stabil 3-0 seger. Llorente får äntligen göra mål, t.o.m 2 och Son sätter ett mål.

Hoppas verkligen vi gör jobbet ordentligt och satsar på att vinna FA-Cupen. Med City, Arsenal och Liverpool ute så är våra chanser att vinna bättre än på många säsonger.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*