Crystal Palace – Tottenham 0-1

Kevin Friend är dagens domare på Selhurst Park. Härligt väder och skön stämning i södra London. Lagens startelvor skiljer sig något från de förväntade.

Palace: Hennesey – Wan-Bissaka (debut), Van Aanholt, Fosu-Mensah, Tomkins – McArthur, Milivojevic, Riedewald – Sörloth, Benteke, Townsend. Ward och Cabaye saknas från förväntad startelva.

Spurs: Lloris – Dier, Aurier, Sanchez, Davies – Dembele, Wanyama – Alli, Eriksen, Lamela – Kane. Vertonghen (skadad på träning) och Son (bänken) saknas från förväntad startelva.

Hemmamötet den 5/11 slutade 1-0, Son avgjorde då. Förutsättningarna för hemmalaget inför denna match är inte de bästa, då hela tolv spelare finns på skadelistan, varav Zaha förmodligen saknas mest. Roy Hodgson, äldste managern i PL med sina 70 år, har därför inget annat val än att spela försvarsinriktat och möjligen försöka ta en poäng i detta Londonderby.

Detta märks i första halvlek som är avslagen och mållös. Man kan konstatera att Eriksen inte nått upp i normal standard. Aurier vill förmodligen glömma halvleken helt efter misslyckade inlägg och två felaktiga inkast (till hemmapublikens förtjusning).

Inga byten i paus. Pochettino har manat på sitt manskap i pausen, vilket märks då Tottenham tar greppet direkt om andra halvlek. Tyvärr bränner Spurs de chanser som dyker upp. Aurier lyckas med konststycket att göra felaktigt inkast för tredje gången denna eftermiddag, vilket är rekord för PL. Lamela byts ut mot Lucas Moura, som får göra sin PL-debut efter 65 minuter.

Efter spelade 75 minuter står det 6-0 till Tottenham i försök och det är närmast spel mot ett mål. Tyvärr har Spurs inte mariginalerna med sig. Son ersätter Dembele efter 80 minuter. Auriers misslyckade insats förstärks då han snubblar på bollen inför öppet mål. Palace gör sitt första byte i 84e minuten, då Delaney ersätter Tomkins (förmodad kramp). Tomkins har fram till detta varit en av hemmalagets bästa spelare.

Förre Tottenhamspelaren Townsend byts ut mot sydkoreanen Chung-Yong i 86e minuten. Spurs får en hörna i 89e och i Tomkins frånvaro lyckas inte Delaney stoppa Harry Kane från att nicka bollen över Hennesey och i mål! Äntligen och helt rättvist, 0-1!

Allas vår Harry Kane sätter därmed säsongens 24e mål i PL och 35e totalt för säsongen, 150e målet i sin klubbkarriär. Bästa spelaren som England fått fram sedan Alan Shearer, som kommentator Niklas Holmgren uttrycker det.

Efter några minuters tilläggstid blåser domare Kevin Friend av matchen, som blev en jobbig historia för Tottenham, som ändå lyckas vinna trots avsaknad av sitt bästa spel mot ett hemmalag som redan från början var nöjda med en poäng.

Med en match mer spelad skiljer det nu hela 10 poäng ner till Arsenal i tabellen. Skönt! Palace stannar på 27 poäng, samma som Swansea nedanför nedflyttningsstrecket. Dier tycker jag är bäst i Spurs idag. Kane avgör matchen, men är i övrigt relativt osynlig. Eriksen och Alli når inte upp till normal standard. Aurier bör bytas ut mot Trippier till nästa match. Lloris behövde inte göra en enda räddning i denna match.

Tottenham har nu 15 matcher utan förlust i alla turneringar, bästa resultatet på 19 år! Enda laget utan förlust i PL under 2018. Härnäst väntar omspel mot Rochdale i FA-cupen på onsdag, hemma på Wembley. Samma arena ser sedan Spurs ta emot Juventus i CL den 7 mars. Härlig dynamik och helt olika motstånd, vilket ställer krav på Spurs att ladda om inför varje match och inte slappna av. Mot nya utmaningar!